- Jeg er ikke verdens beste

Ronaldinho om VM, kosesyke fans og merkelappen «verdens beste».

(Dagbladet.no): Ronaldinho slo igjennom med et brak under fotball-VM i 2002. Fire år senere forventer de fleste at han skal bli den store VM-kongen i Tyskland - og at Brasil skal vinne VM.

Ronaldinho selv er ikke det minste preget av alvoret. - Om jeg føler presset? Nei. Hvorfor skulle jeg det? Jeg har aldri skjønt dem som mener at fotball er noe negativt. Jeg elsker å spille fotball, og for å være ærlig elsker jeg at folk ser på mens jeg gjør det, sier han i et eksklusivt intervju med Aftonbladet. 

- Et VM gir meg muligheten til å spille fotball med verdens beste spillere, mens millioner av mennesker ser på. Det er en mulighet, ingenting annet.

Har mye å lære

Det er så godt som opplest og vedtatt at Ronaldinho er verdens beste fotballspiller. Få spillere - om noen - kan få motstanderlagets fans til å reise seg i ren begeistring etter at laget i deres hjerte har fått en fotballeksjon. Det skjedde på Santiago Bernabeu i fjor, etter at Ronaldino hadde scoret to magiske mål mot Real Madrid.

På direkte spørsmål om han er verdens beste fotballspiller svarer han slik:

- Nei, det synes jeg ikke. Jeg synes jeg holder høy klasse, og jeg er fornøyd med spillet mitt de siste årene, men Ronaldo, Adriano og Kaka er sikkert like gode som meg.

- Jeg har fortsatt mye å lære, mener 26-åringen.

- Jeg er ikke verdens beste

Ikke redd

Brasil lader opp til VM i den sveitsiske byen Weggis - og de 55 000 billettene til de 14 treningene ble revet vekk på et blunk. Sist fredag løp en en kvinnelig beundrer forbi sperringene og kastet seg rundt halsen på Ronaldinho, som svarte med å sette opp sitt karakteristiske glis.

- Det var bare hyggelig, og en gest jeg satte pris på. Jeg så henne komme på lang avstand, så jeg ble ikke redd i det hele tatt.

- Ifølge henne sa du: «Nå som du først er her kan vi vel rulle litt rundt i gresset»? spør Aftonbladet.

- Haha, nei, det er ikke riktig. Hun klemte meg, og det var ikke tid til stort mer. Hun sprang videre og lette etter flere spillere å klemme, sier Ronaldinho.

• Din kommentar: Hvem kan utfordre Ronaldinho som den store VM-kongen?

Ronaldinho er enig i at han holder høy klasse, men ikke at han er verdnes beste. Adriano er ifølge Ronaldinho like god. Foto: REUTERS
Ronaldinho er enig i at han holder høy klasse, men ikke at han er verdnes beste. Adriano er ifølge Ronaldinho like god. Foto: REUTERS Vis mer
<B>HYSTERI:</B> 55 000 billetter er solgt til Brasils 14 treningsøkter. - Jeg elsker at folk ser meg spille fotball, sier Ronaldinho.
<B>OVERFALT:</B> Ronaldinho satte pris på at denne blondina klarte å lure sikkerhetsvaktene. Men avviser at han tok initiativ til å rulle litt i gresset.