Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Jeg er ikke VM-favoritt

Lørdag syklet Gunn-Rita Dahle sitt første ritt på over et år uten å vinne. Nå advarer OL-vinneren mot gullforventninger i søndagens VM.

-  Jeg vil tro at de som ikke var med i OL, har hatt VM som sesongens store mål og bør være i mye bedre form enn meg akkurat nå, sier Dahle til Dagbladet.

-  Krever mye Lørdag syklet hun et nasjonalt ritt i Sveits, og ble slått en tysk konkurrent som så OL-konkurransen på TV. Nummer tre ble OL-bronsevinner Sabine Spitz.

-  Det krever mye energi å være med i OL, og en må bruke mye tid på å restituere seg. På søndag håper og tror jeg at andre ikke ser på meg som favoritt. De som ikke var med i Aten, bør være sterkere, og jeg vil være vanvittig fornøyd om jeg får medalje.

Hun kan ha litt rett.

Lørdagens andreplass var Gunn-Ritas første tap siden VM-fiaskoen i fjor, da hun ble nummer 23.

-  Selv om jeg synes jeg har kommet meg brukbart etter OL, er jeg glad VM ikke er i morgen, sier Gunn-Rita fra en restaurant i Lugano - hvor VM arrangeres.

Vunnet alt

Et lite favorittstempel må hun uansett regne med. For i år har hun vunnet verdenscupen, EM og marathon-VM i terrengsykling, i tillegg til OL.

-  Det har vært en fantastisk sesong. Og det blir mer moro framover. I helga var jeg på Eurobike (Europas største sykkelmesse), og gikk rundt i gulltrøye og gullstøvletter. Jeg følte meg som Cowboy-Laila!

Snart slutt

-  Jeg synes trøya er skikkelig fin. Egentlig skal jeg bruke den blå ledertrøya, men det er mulig jeg er litt slem jente og bruker gulltrøya i verdenscupavslutninga neste uke.

Etter VM gjenstår bare tre ritt for Dahle, som kommer til å avslutte sesongen tidligere enn planlagt.

AVSLAPPET: OL-vinner Gunn-Rita Dahle forsøker å dempe forventningene foran søndagens VM i terrengsykling. Hun brukte masse energi i OL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling