-  Jeg er ingen djevel

Fire uker før Premier League sparkes i gang gikk Chelseas José Mourinho i kjent stil til angrep på Arsenal og rival Arsène Wenger.

LONDON (Dagbladet): Bare 20 minutter var gått av sesongens første pressekonferanse da Chelsea-manager José Mourinho gikk til verbalt angrep på Arsène Wenger.

Det er fortsatt over fire uker til Premier League starter, men Chelsea-manager José Mourinho mener likevel det er på tide å starte ordkrigen. Det var da en journalist spurte om den portugisiske stjernetreneren om han fryktet for Chelseas omdømme at det rant over.

Til angrep

-  Det som bekymrer meg er at noen blir behandlet som djevler, mens andre som skjønnheter. Jeg er ingen djevel, og Arsène Wenger er ikke bare vakker, sier Mourinho - tydelig provosert av Arsenal-managerens utspill om Chelseas etikk og makt i overgangsmarkedet.

Dagbladet var til stede på Chelseas treningsfelt i Cobham da tittelforsvareren for første gang møtte pressen foran den nye sesongen. Mourinho la villig ut om sine ambisjoner om to nye sølvpokaler til de blå, også denne sesongen. Men det var fortsettelsen som overrasket pressekorpset. Manageren gikk nemlig langt i å antyde at det engelske fotballforbundet favoriserer Arsenal foran byrival Chelsea.

-  Bare se på fordelingen av bortekamper etter Champions League. Det er vel ikke helt rettferdig at en av klubbene utelukkende må ut i bortekamper runden etter, spurte Mourinho retorisk.

Han tror likevel at Chelsea likevel står best rustet foran sesongen. Ikke minst fordi at hans spillere har lært å vinne.

-  Jeg ser allerede nå at spillerne har det som trengs inne. Vi vet hva som skal til for å prestere, og vi er klare for å gjøre det igjen, sier Mourinho.

 FORSVANT SUR:  Chelsea-manager José Mourinho lar seg gjerne provosere, og gjorde det igjen i går. -  Jeg har beholdt mine mestre. Det er det viktigste for meg, sier Mourinho. Han forlot pressekonferansen ganske så sur.
FORSVANT SUR: Chelsea-manager José Mourinho lar seg gjerne provosere, og gjorde det igjen i går. - Jeg har beholdt mine mestre. Det er det viktigste for meg, sier Mourinho. Han forlot pressekonferansen ganske så sur. Vis mer

Savner ikke Gerrard

Rykteflommen har gått rundt Chelsea denne sommeren, men så langt har ikke noen virkelig store navn undertegnet. Mourinho insisterer på at han kan klare seg, også uten Steven Gerrard.

-  Jeg følte aldri at vi var i sluttforhandlinger, og derfor kan jeg heller ikke være skuffet. Vi var interessert, men innen det ble noen nærmere samtaler hadde han jo ombestemt seg. Skal dere vite mer om den saken må dere nesten spørre Liverpool, sier Mourinho.

Han vektlegger heller at Crespo har vendt hjem til Stanford Bridge.

-  Han er en spiller som jeg alltid har hatt sans for. I fjor spilte han ikke for oss, men det var av private årsaker som jeg har forståelse for, sier Mourinho.

Raske reaksjoner

Hans utspill og ambisjoner har allerede lokket flere kritikere utpå. Manchester United-duoen Alan Smith og Gary Neville lover at de røde skal gi Chelsea-motstand.

-  Vi skal vinne tittelen. Vi vet at vi er gode nok. Om 12 måneder er det vi som feirer, sier en motivert Alan Smith til The Sun.

I Arsenal har man så langt ikke brummet for mye. Klubbens ledere jobber nå intenst med å beholde kapteinen Patrick Vieira. At ingen for tida ønsker seg bort fra Chelsea gleder Mourinho stort.

-  Jeg har beholdt mine mestre. Det er det viktigste for meg, sier José Mourinho.

KOM MED ET SMIL: En nye sesong nærmer seg. José Mourinho ankommer pressekonferansen med et smil.
ANGRIPES: Arsène Wenger.