- Jeg er ingen frelser

Per-Mathias Høgmo vil unngå RBK-nedrykk og håper på plass i Champions League.

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo blir ny trener i Rosenborg og kommer til å signere på en kontrakt som knytter ham til klubben fram til 31.desember 2008, altså i tre og en halv sesong.

- Jeg er ingen frelser, sier Høgmo, som i dag ble presentert for pressen på Lerkendal.

Høgmo overtar for Per Joar Hansen, som trakk seg etter 2-1-tapet mot Lillestrøm i går kveld.

Høgmo får med seg Bjørn Hansen som assistent, mens også Rune Skarsfjord, assistent under Per Joar Hansen, blir med i trenerteamet.

I tillegg sier Høgmo at han kommer til å involvere direktør Rune Bratseth mer enn før og vil ha med seg den tidligere stopperkjempen på treningsfeltet.

Den nye hovedtreneren sier også at RBKs største problem spillemesig er manglende gjerrighet i fotball, men sier det ikke nytter med snarveier og at han ikke er en frelser.

Høgmos debut kommer allerede mot rumenske Steua Bucuresti onsdag, og Høgmos første mål er å sikre en plass i Champions League.

- Men jeg håper at dere har forståelse for at ved inngangen nå så er vi nødt til å ha et ganske smalt fokus. Vi har allerede en viktig kamp på onsdag mot Steaua Bucuresti, sier Høgmo ifølge RBKs offisielle hjemmeside.

NY SJEF: Per-Mathias Høgmo skal få Rosenborg tilbake på vinnersporet. Scanpix
NY SJEF: Per-Mathias Høgmo skal få Rosenborg tilbake på vinnersporet. Scanpix Vis mer

Neste mål er å unngå nedrykk. Rosenborg har bare seks poeng ned til Aafk på kvalikplass, mens det skiller 13 poeng opp til Start i tet.

- Det andre fokuset vi skal ha framover er 30 poeng i serien og sikker plass, sier Høgmo.

Han verken vil eller kan garantere at trønderne kjemper om seriegull allerede neste høst.

- Det er ingen tvil om at Rosenborg skal tilbake til toppen, men hvor lang tid det tar er usikkert. Kanskje er vi er der allerede neste år, sier Høgmo.