- Jeg er ingen frelser

Per-Mathias Høgmo vil unngå RBK-nedrykk og håper på plass i Champions League.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet.no): Per-Mathias Høgmo blir ny trener i Rosenborg og kommer til å signere på en kontrakt som knytter ham til klubben fram til 31.desember 2008, altså i tre og en halv sesong.

Per-Mathias Høgmo
Født:
1.desember 1959

Klubber som spiller: Gratangen, Mjølner, Tromsø, IFK Norrköping og Tromsø.

Klubber som trener: Tromsdalen, Fossum, Tromsø, Moss, diverse aldersbestemte landslag inkludert U21, A-landslaget for kvinner.

Annet: Én landskamp, mot Sveits i 1986.

Kilde: Nettavisen

- Jeg er ingen frelser, sier Høgmo, som i dag ble presentert for pressen på Lerkendal.

Høgmo overtar for Per Joar Hansen, som trakk seg etter 2-1-tapet mot Lillestrøm i går kveld.

Høgmo får med seg Bjørn Hansen som assistent, mens også Rune Skarsfjord, assistent under Per Joar Hansen, blir med i trenerteamet.

I tillegg sier Høgmo at han kommer til å involvere direktør Rune Bratseth mer enn før og vil ha med seg den tidligere stopperkjempen på treningsfeltet.

Den nye hovedtreneren sier også at RBKs største problem spillemesig er manglende gjerrighet i fotball, men sier det ikke nytter med snarveier og at han ikke er en frelser.

Høgmos debut kommer allerede mot rumenske Steua Bucuresti onsdag, og Høgmos første mål er å sikre en plass i Champions League.

- Men jeg håper at dere har forståelse for at ved inngangen nå så er vi nødt til å ha et ganske smalt fokus. Vi har allerede en viktig kamp på onsdag mot Steaua Bucuresti, sier Høgmo ifølge RBKs offisielle hjemmeside.

<strong>NY SJEF:</strong> Per-Mathias Høgmo skal få Rosenborg tilbake på vinnersporet. Scanpix
NY SJEF: Per-Mathias Høgmo skal få Rosenborg tilbake på vinnersporet. Scanpix Vis mer

Neste mål er å unngå nedrykk. Rosenborg har bare seks poeng ned til Aafk på kvalikplass, mens det skiller 13 poeng opp til Start i tet.

- Det andre fokuset vi skal ha framover er 30 poeng i serien og sikker plass, sier Høgmo.

Han verken vil eller kan garantere at trønderne kjemper om seriegull allerede neste høst.

- Det er ingen tvil om at Rosenborg skal tilbake til toppen, men hvor lang tid det tar er usikkert. Kanskje er vi er der allerede neste år, sier Høgmo.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer