- Jeg er ingen grisespiller

JORDAL AMFI (Dagbladet): Semifinale 1. kamp, Vålerenga- Sparta-Sarpsborg 5- 1. Her får Øystein Olsen to minutter fri fra kampen mot Sparta-Sarpsborg. Denne sesongen har han sittet 62 minutter i fryseboksen. Men Vålerengas machomann hevder krystallklart: - Jeg er ingen grisespiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statistikken viser at han de tre siste sesongene har samlet 314 utvisningsminutter - 136 av dem for slåssing. Fem ganger har han pådratt seg matchstraff.

- Disse tallene er du neppe stolt av?

- Jeg er tøff på isen, men slett ingen gris. Og i år har det ikke vært så ille. I de 62 minuttene ligger det en straff på 25 minutter.

- Ta bort den, så har jeg ikke mer enn en utvisning i snitt per kamp. Så pass må det være, sier Øystein Olsen til Dagbladet.

Temperament

Lagkameratene i Vålerenga mener at dommerne i eliteserien tar Olsen hardere enn andre spillere.

Det er Øystein enig i.

- Noen dommere er forutinntatte. De ser mer på draktnummeret enn forseelsen.

Vålerenga-backen mener temperament er en forutsetning for å spille god hockey.

- Jeg er kjent for å være en tålmodig gutt - privat. Men med skøyter på beina og nummer på ryggen, kommer adrenalinet. På isen har jeg kort lunte. Det er mange som prøver å utnytte det.

Samlivsbrudd

Øystein Olsen er en ærlig spiller - som gir alt for laget sitt. Nå får han igjen sjansen til å ofre seg for landslaget.

Slik var det ikke i desember.

- Jeg var psykisk langt nede etter at samboeren min flyttet - to dager før julaften. Jeg er et følelsesmenneske, og tok bruddet fryktelig hardt, spesielt fordi vi har barn sammen.

- Jeg møtte ikke til landslagssamling - «fordi det ikke passet med jobben». Jeg var for deprimert til å fortelle sannheten.

- Heldigvis fikk Leif Boork vite den egentlige årsaken. Han forsto meg. Jeg er lykkelig over å spille for Norge igjen.

Til finale

Nå ser Øystein Olsen fram til finalespill mot Storhamar. Han levner ikke Sparta-Sarpsborg rare sjansene i best av fem kamper.

- Det blir vanskelig å slå dem i Sarpsborg i morgen. Men gjør vi jobben vår, skal de være sjanseløse. Og mer enn fire kamper skal det ikke bli, sier Øystein Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer