- Jeg er ingen grisespiller

JORDAL AMFI (Dagbladet): Semifinale 1. kamp, Vålerenga- Sparta-Sarpsborg 5- 1. Her får Øystein Olsen to minutter fri fra kampen mot Sparta-Sarpsborg. Denne sesongen har han sittet 62 minutter i fryseboksen. Men Vålerengas machomann hevder krystallklart: - Jeg er ingen grisespiller.

Statistikken viser at han de tre siste sesongene har samlet 314 utvisningsminutter - 136 av dem for slåssing. Fem ganger har han pådratt seg matchstraff.

- Disse tallene er du neppe stolt av?

- Jeg er tøff på isen, men slett ingen gris. Og i år har det ikke vært så ille. I de 62 minuttene ligger det en straff på 25 minutter.

- Ta bort den, så har jeg ikke mer enn en utvisning i snitt per kamp. Så pass må det være, sier Øystein Olsen til Dagbladet.

Temperament

Lagkameratene i Vålerenga mener at dommerne i eliteserien tar Olsen hardere enn andre spillere.

Det er Øystein enig i.

- Noen dommere er forutinntatte. De ser mer på draktnummeret enn forseelsen.

Vålerenga-backen mener temperament er en forutsetning for å spille god hockey.

- Jeg er kjent for å være en tålmodig gutt - privat. Men med skøyter på beina og nummer på ryggen, kommer adrenalinet. På isen har jeg kort lunte. Det er mange som prøver å utnytte det.

Samlivsbrudd

Øystein Olsen er en ærlig spiller - som gir alt for laget sitt. Nå får han igjen sjansen til å ofre seg for landslaget.

Slik var det ikke i desember.

- Jeg var psykisk langt nede etter at samboeren min flyttet - to dager før julaften. Jeg er et følelsesmenneske, og tok bruddet fryktelig hardt, spesielt fordi vi har barn sammen.

- Jeg møtte ikke til landslagssamling - «fordi det ikke passet med jobben». Jeg var for deprimert til å fortelle sannheten.

- Heldigvis fikk Leif Boork vite den egentlige årsaken. Han forsto meg. Jeg er lykkelig over å spille for Norge igjen.

Til finale

Nå ser Øystein Olsen fram til finalespill mot Storhamar. Han levner ikke Sparta-Sarpsborg rare sjansene i best av fem kamper.

- Det blir vanskelig å slå dem i Sarpsborg i morgen. Men gjør vi jobben vår, skal de være sjanseløse. Og mer enn fire kamper skal det ikke bli, sier Øystein Olsen.