-  Jeg er ingen juksemaker

Follo-spiller Andreas Strand er fryktelig oppgitt over at Antidoping Norge anmelder ham for positiv dopingprøve til tross for at de tror på forklaringen hans.

-  Jeg har lagt fram så mye bevis og vitneforklaringer som ikke er blitt tatt hensyn til. Jeg synes det er ganske sneversynt. Når man ikke har gjort noe galt, er det klart dette er veldig synd og trist. Dette kommer til å henge ved meg for alltid, sier Andreas Strand til Dagbladet.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke bevis det er snakk om.

I går avgjorde påtalenemden i Antidoping Norge at Strand anmeldes til domsutvalget på grunn av brudd på dopingbestemmelsene.

Tror på Strand

Strand testet positivt på cannabis under konkurranse i Ski den 26. juni. Selv har Strand hele tiden bedyret sin uskyld. Han deltok på en fest på Sankthansaften, der han uforvarende skal ha inntatt stoffet gjennom passiv røyking og en sjokoladekake bakt med cannabis.

Antidoping Norge har innstilt på tre måneders suspensjon med umiddelbar virkning - til tross for at de tror på Strands forklaring.

-  Det er ingen som har sagt at vi ikke tror på forklaringen hans. Det anmeldelsen går på, er at vi mener han ikke har utvist tilstrekkelig aktsomhet, sier spesialrådgiver i Antidoping Norge, Andreas Høystad.

-  Er det slik at toppidrettsutøvere ikke skal kunne gå på fest?

-  Nei, det er ikke meningen. Men toppidrettsutøvere må utvise litt større aktsomhet enn andre.

-  Er cannabis et prestasjonsfremmende stoff?

-  Det er avhengig av hvilken idrett man bedriver. Om et stoff står på dopinglista kan avhenge av tre ting: Om det er prestasjonsfremmende, om det er til skade for helsen og om det er til skade for idrettens anseelse. I dette tilfellet er det de to siste som gjelder, sier Høystad til Dagbladet.

Strand synes begrunnelsen om manglende aktsomhet er håpløs.

Støttes av klubben

-  Det er håpløst å gå rundt i selskaper med måleinstrumenter, og sjekke om det ikke er forbudte ting i en kake man spiser. Jeg er ingen juksemaker.

Heretter kommer jeg til å være livredd for å spise noe jeg ikke selv har laget, sier Strand.

Nå vil han vil anke en eventuell dom, selv om han har liten tro på at den blir tatt til følge. I mellomtiden er han glad for å ha klubbens fulle støtte - og har ikke mistet motivasjonen for å spille fotball.

-  Jeg har fått veldig støtte fra både ledere og spillere, og de har tilbudt meg ny toårskontrakt. Alle som kjenner meg vet at jeg ikke driver med sånt.

Strand har scoret fire mål for Follo i 1. divisjon denne sesongen.