KOMMENDE STJERNE: Spisstalentet Neymar spås en stor karriere på fotballbanen. Selv tror 19-åringen at han aldri blir like god som Brasil-legenden Pelé.Foto: SCANPIX/AP/Shizuo Kambayashi
KOMMENDE STJERNE: Spisstalentet Neymar spås en stor karriere på fotballbanen. Selv tror 19-åringen at han aldri blir like god som Brasil-legenden Pelé.Foto: SCANPIX/AP/Shizuo KambayashiVis mer

- Jeg er ingen Pelé

Neymar mener landsmannen er kongen av fotballen.

Spisstalentet Neymar spås en stor karriere på fotballbanen. Selv tror 19-åringen at han aldri blir like god som Brasil-legenden Pelé.

Neymar har allerede markert seg på det brasilianske landslaget tross sin unge alder, og tidligere denne uken ble han kåret til årets spiller i Brasil. Men han vil ikke bli sammenlignet med landets store fotballegende.

- Han er kongen av fotballen. Jeg tror ikke jeg vil klare å komme på samme nivå som ham, sier Neymar.

Til daglig spiller spissen i brasilianske Santos. Flere europeiske klubber jakter underskriften hans, men Neymar forlenget nylig kontrakten sin med Santos.

Neste uke skal han i aksjon i klubb-VM i Japan. Kanskje blir det finale mot Barcelonas stjernemannskap. Neymar er ikke opptatt av å skulle vise seg fram for toppklubbene i Europa.

- Jeg skal ikke prøve å bevise noe her. Jeg er her for å bidra for laget og vinne tittelen, sier Neymar, som legger til at han mener Barcelonas Lionel Messi er verdens beste spiller.

(NTB)