- Jeg er ingen superreserve

Gulsvik (17) håper kanonmål gir startplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL(Dagbladet.no): Fredrik Gulsvik skulle starte kampen mot VIF i går, helt til en svak formasjonstrening gjorde at trenerne ombestemte seg.

I stedet kom 17-åringen inn i andre omgang da Fernando De Ornelas måtte ut med en hodeskade.

Fra benken kom Gulsvik inn og sikret ett livsviktig poeng med en knallperle av en scoring tre minutter på overtid. Det var sesongens tredje scoring etter innhopp.

Kan bli jokeren

Både mot Lyn på Ullevaal og hjemme mot Aalesund har han kommet inn og tegnet seg i målprotokollen. Selv tror 17-åringen at han kan være jokeren som redder bunnlaget fra nedrykk denne sesongen. Også fra start.

- Ja, jeg kan være det, sier Gulsvik til Dagbladet.no.

Med Fernando De Ornelas på vei til Copa America sikter angriperen mot en fast plass i førsteelleveren.

- Det er alltid krig om hvem som skal starte, men det er klart jeg har håp om å ta den plassen. Jeg er ingen superreserve, sier Gulsvik.

INGEN SUPERRESERVE: Fredrik Gulsvik scoret på sitt tredje innhopp i går, men mener selv at han ikke er noen superreserve. Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet
INGEN SUPERRESERVE: Fredrik Gulsvik scoret på sitt tredje innhopp i går, men mener selv at han ikke er noen superreserve. Foto: Torbjørn Berg, Dagbladet Vis mer

Lærer av Tommy

Tommy Svindal Larsen ble som 17-åring beskrevet som «Guds gave til fotballen». Tross en en lang og god karriere har midtbanegeneralen slitt med å leve opp til den beskrivelsen.

Nå jobber både han og Odd-apparatet for at den unge juvelen skal utnytte talentet sitt til det fulle.

- Vi ser Fredrik hver dag, og gutten viser seg som en utrolig god joker. Han har definitivt avslutningsegenskapene. Han har to veldig gode skuddbein, og er iskald foran mål.

- Blir alltid farlig

Etter en «seier for moralen» mot VIF, har Svindal Larsen en advarsel til keepere landet rundt. Gulsvik er klar til å gjøre nullen vanskelig å holde:

- Fredrik har så mye trøkk i beina at det alltid blir farlig, sier landslagsveteranen til Dagbladet.no.

Trener Sandstø lover flere sjanser for unggutten, men kan ikke garantere en startplass.

- For unge spillere er det en del mindre farlig å komme inn enn å starte. Det gjelder å bruke ham når han er oppe på bølgen, ikke når han er nede i en dal, sier Sandstø.

Skjønt, hva som er dal og hva som er topp er ikke like lett å vite. Veien fra treningsdalen til kamptoppen mot Vålerenga var tydeligvis kort.

- Fredrik skulle starte, men spilte den siste treningen med altfor høye skuldre. Han var rett og slett ikke god i det hele tatt, sier Sandstø.

SKRYTER: Tommy Svindal Larsen skryter av Odds unggutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer