SKUFFET: Landslagssjef Thorir Hergeirsson var skuffet etter tapet mot Russland - men ser nå fram mot bronsefinale lørdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFET: Landslagssjef Thorir Hergeirsson var skuffet etter tapet mot Russland - men ser nå fram mot bronsefinale lørdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

- Jeg er ingen tilhenger av å stå og grine

Hergeirsson dagen etter Russland-smellen.

  • Norge - Nederland, lørdag 16.30.

RIO (Dagbladet): Landslagstrener Thorir Hergeirsson møtte i ettermiddag lokal tid norsk presse etter det sure 37-38-tapet mot Russland. De norske spillerne var knust og nedbrutt etter kampslutt.

- Det handler om å ta vare på hverandre, vise medfølelse. Men så må vi komme oss videre, og vi kan ikke sitte og synes synd på oss selv, sier Hergeirsson til Dagbladet og andre medier i OL-byen.

Dermed blir det en litt skuffende bronsefinale for Norge i morgen klokka 16.30 norsk tid. Der venter Nederland.

FØR BRONSEFINALEN: Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FØR BRONSEFINALEN: Thorir Hergeirsson. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Ser mot Nederland

Hergeirsson møtte Dagbladet og øvrig presse i solskinnet i deltakerlandsbyen i OL-byen - men det betød lite for landslagssjefen dagen etter smellen.

- Dagen er som vanlig etter et tap. Det er mye arbeid for å komme på hugget. Spillerne er i stigende form. De sitter nå og ser på Nederland og arbeider med oppgavene fram mot kampen, sier Hergeirsson.

- Er det noe du ville gjort anneredes underveis i kampen mot Russland?

- Det er ikke noe jeg kommer på. Vi forsøkte forskjellige ting. Det er ingenting vi kunne gjort der jeg tenker at «der kunne vi vunnet kampen», sier islendingen.

- Tusen takk

På NTBs spørsmål om landslagssjefens tanker om at 430 000 seere fulgte nattkampen på TV 2, dukket det opp et lite smil hos Hergeirsson.

- Det er fantastisk bra. Vi lar oss begeistre. Jentene og jeg setter stor pris på alle som følger oss. 400 000 er jo mange flere enn det bor på Island. Det må vi si tusen takk for, sier Hergeirsson, med et smil på lur.

Det var nemlig tett og jevnt i Future Arena i går, men et sterkt russisk lag var hakket bedre i store deler av kampen.

- Har du noen gang sett spillergruppa så lei seg som i går?

- Det er nok det tøffeste tapet i et OL. Vi er ydmyke. Dette er ikke noe vi kan planlegge, men selv om vi spiller opp mot vårt beste, så kan vi ryke. Det er ingen som kan forberede seg på det. Derfor ser du reaksjonen til spillerne. Men ekte vinnere reiser seg alltid, sier Hergeirsson til Dagbladet.

- Hva gjorde du i timene etter kampslutt?

- Det er alltid litt forskjell etter seier og tap. Jeg snakket med kollegaer i teamet, spillerne og få gitt noen tilbakemeldinger og støttende meldinger. Jeg er ingen tilhenger av å stå og grine. Vi har det mye bedre enn veldig, veldig, veldig mange andre, sier Hergeirsson.

Norge - Nederland spilles lørdag ettermiddag. Seinere spilles finalen mellom Russland og Frankrike.