- Jeg er ingen vinner lenger

CRANS MONTANA (Dagbladet): Kjetil Aamodt avsluttet vinteren med oppløftende slalåmplassering. Men for første gang på tre år gjennomførte han en verdenscupsesong uten seirer.

- Jeg er fortsatt en god skiløper, men jeg er ikke lenger noen vinner. Jeg mangler det siste som fører meg helt til topps, sier Kjetil til Dagbladet.

Han vant riktignok kombinasjonen i Kitzbühel, men han har ikke stått øverst på pallen etter noe enkeltrenn.

Det skal han forandre neste sesong, og Kjetil har slagplanen klar.

- Jeg må trene mye mer super-G og storslalåm. Det har ikke vært bra nok i år. Det er særlig viktig å kjøre bra i storslalåm, for det er nøkkel-øvelsen for en allrounder.

- Er motivasjonen din den samme etter en karriere som allerede har gitt deg mange triumfer og en velfylt bankkonto?

- Jeg er veldig klar over at det er lett å føle seg mett. Men jeg tror ikke det har vært noe problem. Nå er jeg i alle fall veldig innstilt på på ta igjen det forspranget Hermann Maier har fått. Og jeg har fortsatt lyst til å bli en bedre skiløper, sier Kjetil.

Sulten

Lasse Kjus begynte sesongen full av pågangsmot, men innrømmer at motivasjonen forsvant etter hvert.

- Jeg var sulten i starten, men så kom motgangen og sjukeperioder. Det knekte meg litt. Nå er jeg glad sesongen er over slik at jeg kan starte på nytt igjen.

Vinne skirenn

Lasses advokat og forretningsfører, Arne Steen, tror ikke klienten hans er blitt mett av alle pengepremiene og bonussjekkene.

- Lasse bryr seg ikke om sånt. Han vet at han har en leilighet og et landsted, men aner ikke hvor mye penger han har kjørt inn. Det eneste som teller, er å vinne skirenn. Den lysten har han ikke mistet, sier Steen.

  • Kjetil Aamodt ble nummer fire - to hundredeler bak treeren Finn Christian Jagge i gårsdagens slalåmrenn. Lasse Kjus ble nummer seks.
<B>SULTEN:</B> Etter et skuffende alpin-år gleder Kjetil Aamodt seg til å ta fatt på en ny sesong.