KREFTRAMMET: Karl Erik Bøhn behandles i Oslo. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB Scanpix
KREFTRAMMET: Karl Erik Bøhn behandles i Oslo. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / NTB ScanpixVis mer

- Jeg er innstilt på å fighte til siste slutt

Karl Erik Bøhn har blodkreft.

Karl Erik Bøhn er sykmeldt fra jobben som landslagssjef for det ungarske kvinnelandslaget i håndball etter å ha fått diagnosen akutt leukemi, melder TV 2.

Bøhn ledet det ungarske laget til EM-bronse i desember. Nå venter en tøff kamp mot blodkreft. Han er allerede under behandling i Oslo.

- Dette er ikke en situasjon jeg ønsket å komme i, men når jeg først er blitt rammet av alvorlig sykdom, er jeg innstilt på å fighte til siste slutt, sier Bøhn til Se og Hør.

47-åringen er diagnostisert med krefttypen akutt myelogen leukemi. Det er en blodkreft som fører til at umodne blodceller i beinmargen vokser og deler seg uhemmet.

Sykmeldt i seks måneder I Norge er sjansene for å overleve denne krefttypen 70 til 80 prosent, ifølge TV 2. Bøhn er i første omgang sykmeldt fra Ungarn-jobben i seks måneder.

- Jeg har informert forbundet der nede om situasjonen, men håper jo jeg rekker VM med jentene i desember, sier Bøhn.

Ungarns håndballforbund håper å ha Bøhn tilbake så fort som mulig.

- Det ungarske håndballforbundet vil uttrykke full støtte til Karl Erik Bøhn. Vi vil også bidra med det vi kan for at han skal bli frisk.

Pressemelding - Jeg er sikker på at Karl Erik i løpet av et halvt år er frisk igjen og kan gjenoppta arbeidet med det ungarske kvinnelandslaget, og dersom han får tillatelse til det, vil bidra aktivt til lagets suksess i de kommende månedene, sier Ungarns håndballpresident Ivan Vetesi i en pressemelding.

Assistenttrener Beata Siti overtar jobben som landslagssjef i Bøhns sykefravær.

Bøhn var trener for Larvik mellom 2005 og 2011.

(NTB)