I FLYTSONEN:  Andreas Mikkelsen. Foto: NTB Scanpix
I FLYTSONEN: Andreas Mikkelsen. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg er innstilt på å kjempe for å beholde plassen

Mikkelsen går for å beholde 2.-plassen.

Andreas Mikkelsen håper å klamre seg fast til 2.-plassen i VM-sammendraget i rally. Torsdag starter den åttende runden i Finland.

26-åringen har hatt en sterk første halvdel av sesongen. Etter sju av 13 VM-runder innehar nordmannen sølvplassen sammenlagt.

- Sesongen så langt har vært veldig bra. Nå ser jeg fram til å ta fatt på siste halvdel av VM, og jeg er innstilt på å kjempe for å beholde annenplassen i VM. Forrige runde i Polen var veldig bra. Vi presset Sebastien Ogier konstant gjennom hele løpet, og er fornøyd med annenplass, sa Mikkelsen.

Vanskeligere Mikkelsen frykter Rally Finland mer enn hva han gjorde med runden i Polen.

- Dette er et ekstremt vanskelig løp, og jeg vil være mer enn fornøyd om jeg kommer på pallen, sa Mikkelsen.

Løpet i de finske skogene blir hans 60. VM-runde. Fjorårets fjerdeplass er hans beste plassering fra løpet. Han tror erfaring fra veiene i Finland blir avgjørende.

- Polen var mer eller mindre nye veier for alle førerne. VM-runden i Finland består av mange tradisjonelle etapper, som min argeste konkurrenter kjenner godt fra før. De har mer erfaring enn meg fra dette løpet, og det betyr mye, sa Mikkelsen.

Langt bak Den norske rallykjøreren har langt opp til den suverene lederen Ogier. Franskmannen har 161 poeng, noe som er 78 poeng mer enn Mikkelsen. Mads Østberg følger på tredjeplass med 69 poeng, 14 poeng bak Mikkelsen.

- Jeg har lært en del etter å ha kjørt VM-runden i Finland de siste årene, så jeg tror jeg skal kunne klare å kjempe i toppen, selv om det blir tøft å komme på pallen, sa Mikkelsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram