Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er jævlig forbanna

Petter Solberg klarer ikke skjule sinnet mot Subaru etter ny fiasko.

Selv om Petter Solberg var uten sjanse i sammendraget, vant han to av de seks fartsprøvene på den siste dagen av Rally Italia på Sardinia søndag. En sint Solberg er oppgitt over Subaru-teamet.

– Nå er jeg bare jævlig forbanna. Det spiller ingen rolle at jeg vant to fartsprøver søndag. Jeg har problemer hele tiden jo, sier en skikkelig skuffet og oppgitt Petter Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter niendeplassen sammenlagt i helgens VM-runde, ti minutter og 19,9 sekunder bak suverene Sebastien Loeb.

Franske Loeb er suveren i sin Citroën Xsara så langt i rally-VM. Etter at alle de 18 fartsprøvene var unnagjort i helgens VM-runde i Italia, sto Loeb aleine på toppen av seierspallen med hele to minutter og 41,4 sekunder ned til finnen Mikko Hirvonen på andreplass. Spanjolen Daniel Sordo endte på tredjeplass.

Skuffet over teamet

Petter Solberg var uheldig allerede på rallyets første dag fredag, da han måtte bryte en etappe og fikk fem minutters tilleggsstraff. Lørdag og søndag fikk han imidlertid fart på bilen, men var sjanseløs til å hevde seg i sammendraget.

Søndag vant han to fartsprøver. På den første prøven på formiddagen var Subaru-føreren raskest og vant med ni tideler på Loeb.

Også søndagens fjerde prøve vant Solberg. På den siste prøven fikk Subaru-bilen til nordmannen problemer med bilen og kjørte i mål over tre minutter og 20 sekunder bak vinneren.

– Det var en bolt som løsnet på den nest siste prøven søndag. Jeg var sjanseløs da. Det er helt jævlig, raser Solberg.

FORGJEVES: Petter Solberg vant to nye fartsprøver i Rally Sardinina søndag. Det var til liten nytte, ettersom bilen hans nesten som vanlig brøt sammen nok en gang. Foto: EPA
FORGJEVES: Petter Solberg vant to nye fartsprøver i Rally Sardinina søndag. Det var til liten nytte, ettersom bilen hans nesten som vanlig brøt sammen nok en gang. Foto: EPA Vis mer

– Jeg har problemer hele tiden. Jeg har jobbet livet av meg i to og et halvt år for å få dette til, så er det bare problemer, fortsetter Solberg som mer enn antyder at det er Subaru-teamet oppgittheten kommer av.

Gir meg ikke

– Det var ingen vits i å presse kjøringen hardt søndag. Jeg var jo sjanseløs i sammendraget og skal bruke samme motor og girkasse i neste VM-runde i Hellas, sier nordmannen etter søndagens kjøring, hvor han beviste at han kan gi gass når han, og bilen, er på sitt beste.

– Det spiller ingen rolle. Nå er jeg bare oppgitt.

– Hva med fremtiden i Subaru, Solberg?

– Jeg vil ikke si noe om det så lenge jeg er så sliten som jeg er akkurat nå, sier han.

Etter to dagers hvile på Sardina reiser nordmannen til England for å teste, før han setter kursen mot trening i Hellas.

– Hva blir målsettingen din i neste VM-runde?– Nei, det får Subaru bestemme, svarer Solberg.

Loeb kan bli historisk

Loeb leder VM med suverene 66 poeng etter sju av 16 VM-runder, 31 poeng mer enn finske Marcus Grönholm, som ledet rallyet lørdag, men måtte bryte etter å ha kjørt på en stein. Loebs 25. seier i karrieren, gjør at han bare mangler én seier på å tangere rekorden til Carlos Sainz.

Henning Solberg lå på tredjeplass i sammendraget da han måtte bryte rallyet lørdag, etter at han krasjet bilen i et tre. Nordmannen valgte å la være å starte søndag. (ANB)

<B>BETENKT OG SINT:</B> Petter Solberg vil ikke si noe om framtida si i Subaru etter nok en helg med store problemer med bilen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling