- Jeg er jo 27 år, så jeg har spilt fotballkamper før

Lædre Bjørdal uten nerver før debutkampen.

 LITE NERVER:  Johan Lædre Bjørdal fikk sin A-lagsdebut i kveld, og mener ikke han gjorde bort seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LITE NERVER: Johan Lædre Bjørdal fikk sin A-lagsdebut i kveld, og mener ikke han gjorde bort seg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Da Norges laguttak ble kjent halvannen time før kveldens VM-kvalifiseringskamp hjemme mot Kypros ble kjent, ble mange overrasket over at det var Johan Lædre Bjørdal som var mannen som skulle spille på stopperplass - ved siden av kaptein Brede Hangeland.

Allerede to minutter inn i kampen, som endte med at VM-drømmen fortsatt lever, markerte Viking-spilleren seg, og var ikke altfor langt unna å kunne heade Norge i ledelsen.

Lite nerver Etter å ha spilt hele kampen, i det som var hans debut for A-landslaget, forteller Lædre Bjørdal til Dagbladet at han tok oppgaven med ganske knusende ro.

- Det føltes som en helt vanlig fotballkamp, jeg var lite nervøs og spent. Og jeg synes det gikk veldig greit, selv om det var debuten min, sier stopperen, før han fortsetter:
 
- Jeg har jo spilt landskamper før, så jeg vet jo hva det dreier seg om. Jeg er jo ingen unggutt, jeg er jo 27 år, så jeg har spilt fotballkamper før, sier Lædre Bjørdal.

Spiller på tirsdag?
27-åringen har alt U16 til U21-kamper på samvittigheten fra før av, og sier seg selv fornøyd med sin A-lagsdebut. Men Viking-spilleren innrømmer at det gir han en ekstra trygghet i å få spille ved siden av rutinerte Hangeland.

- Ja, det gjør det absolutt. Brede er jo en ledertype, og prater og rettleder. Men jeg synes at jeg selv også fikk korrigert litt, og pratet, og gjort en del ting som jeg er god på, sier Lædre Bjørdal etter seieren.

Og han vil ikke takke nei om Drillo tilbyr han stopperplassen også i tirsdagens kvalikkamp mot Sveits.

 2-0:  De norske guttene kunne i kveld juble for 2-0-seier etter scoringer av Tarik Elyounoussi og Joshua King - og for at VM-drømmen fortsatt lever. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
2-0: De norske guttene kunne i kveld juble for 2-0-seier etter scoringer av Tarik Elyounoussi og Joshua King - og for at VM-drømmen fortsatt lever. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi får se på tirsdag om jeg spiller mot Sveits. Men jeg synes ikke at jeg gjorde meg bort i dag, og så må du høre med Egil om jeg er aktuell neste kamp også.

Ikke overraska I motsetning til blant andre Mini Jakobsen, som før kampen uttalte at han ikke skjønte hvorfor 27-åringen skulle få starte, var ikke hovedpersonen selv overraska over at han ble foretrukket foran Vegard Forren og Fredrik Semb Berge.

- Jeg ble vel ikke det. Jeg har forberedt meg på det. Vi har jo hatt en treningsuke nå, hvor vi har spilt litt og jeg har prestert, så jeg er så veldig overraska, det må jeg ærlig innrømme.