Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er jo en lang, feit mann!

Men Super-Svendsen vant 20-kilometeren i Ruhpolding.

VANT Emil Hegle Svendsen tok en råsterk seier på 20-kilometeren i tyske Rupholding. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
VANT Emil Hegle Svendsen tok en råsterk seier på 20-kilometeren i tyske Rupholding. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

(Dagbladet): Emil Hegle Svendsen bommet én gang på første skyting i tyske Ruhpolding, men resten av 20-kilometeren gikk han prikkfritt.

19 av 20 treff på standplass, kombinert med en rå vilje til å ta ut det som krevdes i sporet, gjorde at ingen kunne hamle opp med nordmannen til slutt.

- Jeg skjønner ikke hvorfor vi driver på med dette her, det er jo så vondt, sier Hegle Svendsen til NRK.

- En lang, feit mann Snøen ble løsere og forholdene dårligere mot slutten av løpet, men Hegle Svendsen presset seg til det siste. Han innrømmet imidlertid at han startet vel hardt de første kilometerne.

- I dag var jeg sliten. Det var veldig tungt. Jeg åpnet litt for tøft, og jeg er jo en lang, feit mann, så da ble det tungt mot slutten på et vanskelig føre, sier Hegle Svendsen til NRK.

- Hva betyr denne seieren?

- Det var veldig viktig for meg å vinne i dag. Jeg viser at jeg er i bra rute til OL. Jeg er fornøyd med der jeg står nå.

Gikk forbi Fischer Med seieren passerte Super-Svendsen tyske Sven Fischer på lista over utøvere med flest individuelle verdenscupseirer.

Hegle Svendsen står nå med 34, og bare to mann har flere - Raphael Poirée (44) og Ole Einar Bjørndalen (93).

Sistnevnte har ikke reist til Ruhpolding, det har heller ikke lederen av verdenscupen, franske Martin Fourcade.

- Det er bare å ta av seg hatten for Emil i dag. Han gikk et mesterlig løp, sier NRK-ekspert Liv Grete Skjelbreid Poirée.

I morgen er det jaktstart.

SLITEN Emil Hegle Svendsen tok ut alt i tyske Ruhpolding. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SLITEN Emil Hegle Svendsen tok ut alt i tyske Ruhpolding. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

- Nå skal jeg bare komme meg hjem og slappe av, sier en sliten Hegle Svendsen.

Bø skuffet Tarjei Bø var på forhånd en av de andre favorittene, men han skøyt seg bort allerede på første liggende. I alt ble det fire tilleggsminutter på Bø som ble nummer 36.

- Resultatmessig er det altfor dårlig. Det var den første liggende serien som ødela alt, sier Bø til NRK.

- Hvordan er den fysiske formen?

- Den er egentlig bra. Det var bare opp til meg selv i dag, men skytingen ødela. Men det er kult at Emil vinner, da, legger Bø til.

Broren Johannes Thingnes Bø hadde en katastrofal stafett på torsdag. Da bommet han fem ganger på rad. I dag fikk han sin revanje, med en 8. plass og 18 treff på 20 forsøk.

- Gjennomføringen var veldig bra. Veldig mye bedre enn stafetten. Det var bare å vise alle at det ikke var meg verdig å bomme fem ganger på stafetten, sier Thingnes Bø til NRK.

Både Henrik L'Abée-Lund og Vetle Sjåstad Christiansen måtte overbevise i dag for å sikre seg billett til neste måneds OL. Det klarte de to gutta ikke, og endte i stedet på henholdsvis 40.- og 54.-plass.

SEIRET: Emil Hegle Svendsen har nå tredje flest individuelle verdenscupseirer i historien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
SEIRET: Emil Hegle Svendsen har nå tredje flest individuelle verdenscupseirer i historien. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer