SPISS: Slik er vi mest vant til å se Morten Berre, jublende etter scoring fra sin spissposisjon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix
SPISS: Slik er vi mest vant til å se Morten Berre, jublende etter scoring fra sin spissposisjon. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB ScanpixVis mer

- Jeg er jo jevnt over dårlig på alt

Morten Berre om overgangen fra måltyv til midtbanemaestro.

• Strømsgodset - Vålerenga 1-6 (1-2)

DRAMMEN (Dagbladet): At Vålerenga knuste fjorårets seriemester Strømsgodset 6-1 på Marienlyst to uker før seriestart er oppsiktsvekkende nok, men kanskje mest overraskende var det hvor naturlig Morten Berre lå og styrte laget fra sin dype midtbaneposisjon.

38-åringen er mest kjent for å være en måltyv av rang, men har også bekledd kantposisjoner tidligere, både i Viking og Vålerenga. Sentralt på midtbanen har han ikke vært like ofte å se.

- Det er ingen hemmelighet at jeg vanligvis spiller litt lengre fram på banen, nei. Men de siste kampene jeg har spilt på midten sammen med Sivert (Heltne Nilsen), og det har jo gått fint, sier Berre til Dagbladet.

Årsaken er at mannen som vanligvis skulle styrt Enga-midtbanen, Christian Grindheim, sliter med en skade. Berre er ikke i tvil om hvorfor nettopp han har blitt valgt som erstatter for kapteinen på midtbanen.

- Jeg har litt allround-egenskaper. Jeg er jevnt over dårlig på alt, kan du si. Det er ingenting jeg er veldig god på, men jeg er helt ok på det meste, sier Berre og gliser.

Han er også ydmyk med tanke på lørdagens resultat mot fjorårets beste lag.

- For all del, det var en bra kamp av oss. Men det er nok ikke dette Godset-laget vi kommer til å se ved seriestart. Vi får ta med oss det positive, at vi scorer mange mål og at Vidar (Kjartansson) får åpna scoringskontoen med hat trick.