REDNINGSMANNEN: José Mourinho skal få Real Madrids stjernespekkede mannskap til å bli en uslåelig enhet. I dag ble portugiseren presentert på Santiago Bernabeu foran et tallrikt pressekorps. Foto:  REUTERS/Sergio Perez
REDNINGSMANNEN: José Mourinho skal få Real Madrids stjernespekkede mannskap til å bli en uslåelig enhet. I dag ble portugiseren presentert på Santiago Bernabeu foran et tallrikt pressekorps. Foto: REUTERS/Sergio PerezVis mer

- Jeg er José Mourinho

Portugiseren fornektet seg ikke da han ble presentert som Real Madrids nye trener.

||| (Dagbladet): José Mourinho avsluttet sin trenerkarriere i Inter med en historisk trippel i serie, cup og Champions League.

I dag skrev «The Special One» under på en fireårsavtale med Real Madrid, og foran et gedigent pressekorps på Santiago Bernabeu slo han fast at målet på ny blir «å vinne alt»

- Jeg vet ikke om jeg er den fødte treneren for Real Madrid, men jeg er den fødte fotballtrener. Jeg elsker store utfordringer. Jeg er José Mourinho, og jeg forandrer meg ikke. Jeg kommer hit med mine styrker og svakheter, sa Mourinho i kjent stil, ifølge nyhetsbyrået PA.

Til tross for tidenes kjøpefest endte Real Madrid uten trofeer i sesongen som var.

Manuel Pellegrini ledet laget til en rekordmange 96 poeng i ligaen, men tap i begge «El Clasico» mot Barcelona ble kostbare, og katalanerne vant med 99 poeng.

Mourinho skal sørge for at Barcelona frarøves sitt spanske hegemoni, og at mesterligaen ikke ender i ny fadese, som da de ble slått ut av Lyon allerede i åttendelsfinalen i år.

- Jeg er veldig entusiastisk. Det viktigste er ikke å trene eller spille for Real, men å vinne med Real Madrid. Jeg vil at spillerne mine skal tenke på samme måte, sier han.

Allerede flere dager før Pellegrini ble sparket snakket Mourinho om at han kom til å overta Real Madrid. 

Den avstatte treneren reagerte sterkt på portugiserens framgangsmåte, men på dagens presentasjon minnet Mourinho om at enhver trener bør være forberedt på å få sparken.

- Men hvis man som trener frykter det, vil han ikke gjøre en god jobb. Jeg er en trener med masse selvtillit, og jeg tenker ikke på muligheten for at jeg får sparken. Jeg er ikke glad for at Pellegrini fikk sparken, jeg er aldri glad når sliket ing skjer. Men sånn er fotballen, sier han.

Nå venter mange i spenning på hvilke spillere Mourinho tar med seg til Real Madrid, og om det blir noen fra gamleklubben Inter.

- Det er for tidlig å snakke om endringer. Jeg må analysere situasjonen, bli kjent med klubben, stille en masse spørsmål og få svar, sier Mourinho.

I Inter har han vunnet serien to ganger, den hjemlige cupen én gang og mesterligaen én gang i løpet av sine to år i klubben. Klubben får ifølge PA rundt åtte millioner euro - ca. 65 millioner kroner - av Real Madrid i kompensasjon for å gi slipp på Mourinho.

Det er blitt hevdet at Mourinho vil kreve en utkjøpsklausul i kontrakten med spanjolene, ettersom han aldri har lagt skjul på at han før eller siden ønsker seg tilbake til engelsk fotball.

Manchester Evening News skriver i dag at Mourinho fortsatt er Manchester Uniteds førstevalg når sir Alex Ferguson pensjonerer seg, og at de føler seg trygge på at ønsker å komme til dem når stillingen blir ledig.

SOM EN GUTT PÅ FØRSTE SKOLEDAG: José Mourinho satt smilende og forventningsfull bak pulten sin på første dag som Real Madrid-trener. Foto: REUTERS/Sergio Perez
SOM EN GUTT PÅ FØRSTE SKOLEDAG: José Mourinho satt smilende og forventningsfull bak pulten sin på første dag som Real Madrid-trener. Foto: REUTERS/Sergio Perez Vis mer