Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er kanskje den eneste personen i landet som sier dette, men jeg bryr meg ikke

Neville mener Manchester-derbyet var sesongens beste kamp.

TØFF KAMP: Manchester-derbyet var tett og intenst. Det liker Gary Neville. Foto: Scanpix
TØFF KAMP: Manchester-derbyet var tett og intenst. Det liker Gary Neville. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - På grunn av manglende målsjanser og underholdning ristet kanskje supportere fra begge sider av Manchester på hodet da de forlot Old Trafford etter 0-0-kampen mellom United og City, men for meg var det 90 minutter som fortalte meg at Premier League-klubber igjen kan se frem mot å være konkurransedyktige i Champions League.

Slik starter Gary Neville sin gjennomgang av gårsdagens derby i The Telegraph. Etter karrieren som spiller har 40-åringen etablert seg som Storbritannias kanskje fremste fotballekspert. Parallelt jobber han som assistent for det engelske landslaget. Nå kommer Neville med nok en interessant kampanalyse.

- En kvalitetskamp Mens majoriteten av tilskuerne som bivånet oppgjøret mellom United og City trolig ble skuffet, lot Neville seg begeistre.

Han mener måten de to lagene nøytraliserte hverandres styrker på gjorde kampen til en taktisk oppvisning, noe Premier League-klubbene tidligere har vist manglende evne eller vilje til å adressere.

- Førsteomgangen var sannsynligvis de 45 beste minuttene jeg har sett av Premier League denne sesongen, skriver Neville.

- Jeg nekter å høre på at det ikke var mye kvalitet på banen. Når folk snakker om kvalitet tenker de på et fantastisk mål, et glimrende skudd eller fin dribling, men nei: En kvalitetskamp er når to ganske jevne lag nøytraliserer hverandre med å ta hensyn til motstanderen.

Pellegrini-skryt Sist sesong var Neville kritisk til flere av City-manager Manuel Pellegrinis disposisjoner. Spesielt i Champions League syntes han at Pellegrini var naiv. Den chilenske manageren stilte blant annet med to angripere og to brede kantspillere i oppgjørene mot Bayern München og Barcelona, noe som gjorde at den sentrale midtbaneduoen havnet i mindretall.

I går viste Pellegrini seg derimot som en pragmatiker. De to midtbanekrigerne Fernando og Fernandinho fungerte begge som stabilisatorer og grovarbeidere foran det bunnsolide stopperparet Vincent Kompany og Nicolas Otamendi, mens mer bedagelig anlagte Yaya Touré figurerte i rollen bak den ensomme spissen Wilfried Bony.

GJORDE GREP: City-manager Manuell Pellegrini får skryt. Foto: Scanpix
GJORDE GREP: City-manager Manuell Pellegrini får skryt. Foto: Scanpix Vis mer

Da United-sjef Louis van Gaal endret kampbildet i form av å sette inn høyreiste Maroune Fellaini i 2. omgang, svarte Pellegrini raskt med å ta av Toure til fordel for Martin Demichelis. De siste 20 minuttene av oppgjøret opptrådte den hodesterke midtstopperen som et stødig supplement på midtbanen og et stort pluss på alle defensive dødballer.

- Det var som sjakk: Den ene mannen gjør et trekk, så svarer den andre like etter. Pellegrini gjorde det, og han fortjener en enorm mengde skryt. Det er bare ett år siden han ble kritisert for å være naiv og arrogant for å ikke endre fremgangsmåte, beskriver Neville.

Imponert av sidebackene Eksperten skryter også av van Gaal. United-manageren plasserte temposterke Antonio Valencia og Marcos Rojo på backene. Nederlenderens valg førte til at City-kantene Raheem Sterling og Kevin De Bruyne ble temmet og fremsto som totalt ufarlige.
 
- Hvis jeg var trener for United eller City, ville jeg vært stolt over måten spillerne opptrådte og fulgte instruksjoner på, skriver Neville, før han legger til:

- I denne kampen så jeg et kvalitetsoppgjør.

EKSPERT: Gary Neville jobber som ekspert og assistenttrener for England. Foto. Scanpix
EKSPERT: Gary Neville jobber som ekspert og assistenttrener for England. Foto. Scanpix Vis mer

- Jeg er kanskje den eneste personen i landet som sier dette, men jeg bryr meg ikke.

FÅR SKRYT: City-manager Manuel Pellegrini instruerer kaptein Vincent Kompany under Manchester-derbyet.  Foto: Scanpix
FÅR SKRYT: City-manager Manuel Pellegrini instruerer kaptein Vincent Kompany under Manchester-derbyet. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!