- Jeg er kanskje i offside med den ene skuldra

Dorsin reddet ett poeng på overtid mot Lillestrøm. Se situasjonen her.

• Lillestrøm - Rosenborg 2-2

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm og Rosenborg delte poengene da lagene møttes på Åråsen. Mikael Dorsin scoret 2-2 tre minutter på overtid. Reprisen viser at RBK-spilleren var i offside før han fikk ballen.

REDDET POENG: Rosenborg scoret 2-2 på over overtid på Åråsen.
Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix
REDDET POENG: Rosenborg scoret 2-2 på over overtid på Åråsen. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix Vis mer

- Det er tungt. Vi har kontroll på ballen med 40 sekunder igjen, og skal bare holde på den, sier LSK-trener Magnus Haglund til TV 2.

- Vi gjør en god kamp i dag, og er gode sentralt i banen, legger han til.

OFFSIDE: Her er Mikael Dorsin i offside rett før han får ballen og setter inn 2-2-målet på overtid.
OFFSIDE: Her er Mikael Dorsin i offside rett før han får ballen og setter inn 2-2-målet på overtid. Vis mer

RBK-sjef Jan Jönsson var fornøyd med ett poeng.

- Vi svinger i prestasjonen og har marginene med oss i sluttsekundene, sier RBK-trener Jan Jönsson.

- Det føltes ikke som jeg var i offside, sier Dorsin til TV 2.

Etter å ha sett situasjonen sa svensken derimot følgende:

SCORET I DEBUTEN: Luke Rodgers jubler for scoring i sin første LSK-kamp. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix
SCORET I DEBUTEN: Luke Rodgers jubler for scoring i sin første LSK-kamp. Foto: Daniel Sannum Lauten / Scanpix Vis mer

- Jo, jeg er kanskje i offside med den ene skuldra. Men slikt jevner seg ut i løpet av en sesong, sier Dorsin.

Om lag 9.200 tilskuere var møtt opp på Åråsen for å bevitne en skikkelig vårklassiker i Tippeligaen - Lillestrøm-Rosenborg var andre rundes hovedkamp. En imponerende stor kontingent av de frammøtte var kledd svart og hvitt.
 
Fra start var det dog Lillestrøm som var de mest imponerende på banen. Allerede etter seks minutters spill rullet hjemmelagets midtbanegeneral Guy Roger Toindouba ballen ut til lynvingen Erling Knudtzon på høyre. Knudtzon parkerte RBK-kaptein Mikael Dorsin og fikk lagt inn, Simen Wangberg fikk sleivet ballen videre, men ikke lenger enn at Johan Andersson kunne møte ballen perfekt på volley fra tolv-tretten meter og sende ballen kontant i nettet. En herlig scoring av Andersson.
 
Iversen-mål Men gleden skulle ikke bli langvarig for hjemmelaget. Etter ti minutter spilte Steffen Iversen gjennom til John Chibuike som akkurat ikke nådde ballen foran Sead Ramovic. Keeperen måtte derimot gi en retur som nevnte Iversen var påpasselig våken på og dermed kunne veteranen tuppe inn sitt andre for sesongen. Like før dette hadde også Dorsin hatt en mulighet til å utligne da han fikk headet ballen i stanga etter et Dockal-frispark.
 
Etter dette var første omgang en sjansefattig og, for oss på tribunen, en kald affære. Helt til LSK igjen våknet til liv. Først sendte Knudtzon av gårde en suser med retning vinkelen, men Örlund gjorde jobben sin glimrende da han fikk fistet ballen til corner. På den påfølgende corneren fikk vi servert nok en farlighet da Sigurdarsson headet like utenfor.
 
Store sjanser Der første omgang bød på relativt lite underholdning skulle andre omgang ta igjen i fullt monn.
 
Johan Andersson og Petter Vaagan Moen var tidligst med å teste skuddfoten for LSK, mens tre store sjanser på to minutter satte tonen for RBK. Først fikk Markus Henriksen et godt skudd reddet av Ramovic, så headet Jonas Svensson i tverrligger fra kloss hold før Henriksen igjen fikk sendt et skudd like utenfor Lillestrøm-målet.

Rundt midtveis i omgangen satte Rosenborg innpå Rade Prica, mens Lillestrøms Magnus Haglund bestemte seg for at tiden var inne for å teste debutanten Luke Rodgers, som nettopp hadde ankommet Lillestrøm fra New York Redd Bulls. Det ble sagt på tribunen at én av disse to kom til å bli matchvinner.
 
Reddet på overtid Etter 77 minutter plukket briten Rodgers opp hansken. Etter en Vaagan Moen-avslutning som traff tverrliggeren og landet på streken var debutanten på pletten og sendte "Fugla" til himmels med sin scoring, kun få minutter etter han hadde entret banen.
Etter scoringen var kampen i stor grad preget av at Lillestrøm prøvde å ro det hele i land og at RBK kom med sine noe desperate forsøk på utligning — en desperasjon som til slutt skulle lykkes!

13 sekunder på over overtiden fikk endelig RBK-kaptein Dorsin pirket ballen over streken til enorm jubel i trønderleiren. Dermed ble det 2-2 i det som til slutt skulle bli en herlig og underholdende kveldskamp i Tippeligaen.

Ellers kan det sies at hjemmelagets Guy Roger Toindouba og Bjørn Bergmann Sigurdarsson imponerte på Åråsen i kveld.