- Jeg er kjekkest, og kommer til å vinne

Nå vil Greer stjele Thorkildsens sko før finalen.

OSAKA (Dagbladet.no): Breaux Greer er tøffest i trynet av samtlige utøvere i Osaka, og amerikanernes velutviklede sans for humor har gjort ham til en skikkelig pressefavoritt.

Særlig tøff i maska var han imidlertid ikke da ett kast gjensto av dagens kvalifisering, der Andreas Thorkildsen hadde få problemer med å ta seg til søndagens finale.

I sitt første kast gikk Greer på trynet i tilløpet, og spydet dalte som en «Eddie the Eagle» ned på 64 meter.

Da han skulle gjøre det godt igjen gikk det skeis igjen. Spydet nådde ikke 90-metersmerket, og plutelig var det en reell fare for at han skulle ryke ut allerede før moroa var begynt.

Ikke for feite folk

Men Greer beholdt roen, klinte til med 86,78 i det tredje, og kunne puste lettet ut.

Etterpå lanserte han konspirasjonsteorier om hvordan han kunne bomme så grovt i starten, da han hevdet noen hadde lagt is i tilløpet.

- De har lagd dette underlaget for japanerne, ikke for oss som er store og feite, flirer han.

GOD TONE: Andreas Thorkildsen og rivalen Beaux Greer er gode venner, og klarte begge å kvalifisere seg til finalen. Den spøkefulle amerikaneren sier nå han har vurdert å stjele nordmannens sko før dysten, for å lykkes bedre på det japanske underlaget. Foto: Dagbladet/ARNT E. FOLVIK
GOD TONE: Andreas Thorkildsen og rivalen Beaux Greer er gode venner, og klarte begge å kvalifisere seg til finalen. Den spøkefulle amerikaneren sier nå han har vurdert å stjele nordmannens sko før dysten, for å lykkes bedre på det japanske underlaget. Foto: Dagbladet/ARNT E. FOLVIK Vis mer

Ifølge Expressen. har han også planen klar før søndagens finale:

- Jeg skal stjele skoene til Thorkildsen. De virker å være mye bedre enn mine, sier han.

Bisarr situasjon

Selvtillit langt utapå trøya til tross: Greer innrømmer at han var lettet da han endelig lyktes etter to mislykkede kast.

- Det var en bisarr situasjon. Jeg fikk ikke nerver, men ble lettet da det klaffet i det tredje kastet. Men jeg var ikke den eneste som hadde trøbbel. Vi var flere som «fucked up», sier Greer til Dagbladet.no.

Før han legger til:

- Jeg var egentlig mest stolt da jeg kastet 64 meter. Det mange av dere glemmer, er at jeg faktisk ledet konkurransen etter det kastet!

Har seg selv som favoritt

- Jeg er kjekkest, og kommer til å vinne

Alle favorittene tok seg videre til finalen i natt norsk tid. Andreas Thorkildsen dro til med over 85 meter i første kast, men var en centimeter over streken, og resultatet ble dermed underkjent.

I 2. omgang kastet han over kvalikgrensa uten videre anstrengelser, med dagens 7. lengste kast.

Den som slet mest av kanonene var Tero Pitkamäki, som aldri nådde kvalikgrensa på 82 meter. Finnen berget seg likevel videre som 10. bestemann i kvaliken, med et kast på 80,62 meter.

Hvem som tar gullet søndag er helt åpent - i hvert fall for de fleste utenom Breaux Greer.

- Hvem som er favoritt? Det er meg, selvsagt. 64 meter i første kast...ja, jeg er favoritt, sier han.

Greer føler samtidig han er et hestehode foran røkla også på andre områder.

- Jeg er den kjekkeste av spydkasterne, slår han fast overfor Dagbladet.no.

- Hvem kommer på andreplass?

- Du er norsk, er du ikke? Da sier jeg Andreas Thorkildsen.

KVALIFISERT: Thorkildsen kvalifiserte seg til finalen med kvalifiseringens syvende beste kast.