Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er kjempeglad

Bækkelaget og Tertnes har inngått forlik i tvisten om Cecilie Leganger. Hovedpersonen er glad, lettet og sliten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egentlig skulle det i dag være en pressekonferanse i forkant av en tre dager lang høring i Norges Håndballforbund. I stedet leste håndballpresident Karl Arne Johannessen opp et forlik mellom partene.

Bækkelaget aksepterer nå fullt ut overgangen til Tertnes, og krav og søksmål blir trukket fra begge parter.

- Jeg er utrolig lettet samtidig som jeg føler meg litt tom, sier Cecilie Leganger.

Kanskje ikke så rart. Saken har pågått i hele høst, og stjålet fokus fra det hun egentlig vil konsentrere seg fullt og helt om: Å spille håndball.

- Det er deilig å legge dette bak seg. Jeg hadde håpet på en slik løsning, men torde ikke å tro på det før forliket ble undertegnet, sier Leganger.

BSK-reklame

Bækkelaget står slett ikke tomhendt igjen når de nå offisielt mister verdens beste håndballkeeper. BSK skal ut kontraktsperioden (til 30. juni 2002) disponere reklameplassen på Legangers keeperdrakt. I tillegg frafaller Tertnes saksomkostningene som er tilkjent i saken mot BSK.

- Det er helt greit for meg. Bækkelaget er fortsatt et godt lag, og jeg ønsker dem det beste. Det mener jeg virkelig, sier Cecilie og krever å bli trodd.

Det som tidligere har vært en sur og bitter strid ble mandag endret til det svært vennskapelige. I romjulen skal Bækkelaget, Tertnes og landslaget spille vennskapsturnering i Oslo, og overskuddet vil i stor grad gå til BSK som kompensasjon.

- Denne avtalen danner et økonomisk fundament for framtidig satsing i Bækkelaget. Vi er svært glad for at dette skjedde, sier BSK-leder Leif Nybø.

- Best for alle parter

Håndballpresident Karl Arne Johannessen er glad for at saken ikke gikk lenger. Johannessen var meget sentral i avtalesigneringen.

- Vi hadde ett alternativ utenom denne avtalen. Men det ville alle parter tapt på, sier Johannessen.

- Jeg tror dette er bra for håndballen og det beste for alle parter, sier Leganger.

Saken har versert siden begynnelsen av august da Leganger meldte overgang til Tertnes og begrunnet det med kontraktsbrudd fra Bækkelagets side. Etter det har saken blitt behandlet både i håndballforbundet og Oslo namsrett.

(Dagbladet.no/NTB)

Hele Norges coronakart