Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

– Jeg er kjempestolt av gutta

Frode Grodås\' lag reddet poeng i Fredrikstad med ti mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredrikstad-HamKam 2-2. Det ble en fartsfylt og spennende batalje på Fredrikstad stadion da den 16. serierunden i eliteserien ble avsluttet.

HamKam tok ledelsen, men ble redusert til ti mann like etter. Fredrikstad slo knallhardt tilbake og gikk til pause med 2-1.

I den andre omgangen fortsatte dramatikken. Først fikk hjemmelaget et mål korrekt annullert. På det påfølgende frisparket ble Oluwasegun Abiodun slått fri. Han fintet seg fint fri og utliknet for grønntrøyene etter 51 minutter.

– Kjempestolt

Fredrikstads trener Knut Thorbjørn Eggen var skuffet etter kampen.

– Vi slipper inn for mye mål. Det bekymrer meg. Vi blir usikker defensivt når Abiodun kommer inn og slipper HamKam unødvendig inn i kampen. Det er for dårlig, sier en bestemt trener.

I HamKam-leiren var stemningen en ganske annen.

– Jeg er kjempestolt av gutta. Det ligger en helhjertet innsats bak dette poenget. Å spille 70-80 minutter med en mann mindre på Fredrikstad stadion, men likevel få med seg ett poeng er utrolig sterkt, sier HamKam-trener Frode Grodås.

JUBEL: HamKam-spillerne klarte uavgjort sjøl om de spilte med en mann mindre store deler av kampen. Oluwasegun Abiodun (i midten) bidro særlig sterkt til det. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
JUBEL: HamKam-spillerne klarte uavgjort sjøl om de spilte med en mann mindre store deler av kampen. Oluwasegun Abiodun (i midten) bidro særlig sterkt til det. Foto: LISE ÅSERUD/SCANPIX Vis mer

– Unødvendig poengtap

Han sier videre at han var bekymret da laget hans ble redusert til ti mann allerede etter 13 minutter, men merket på stemninga i pausen at laget ikke ville gi seg uten kamp.

– Det var en utrolig god stemning i pause. All honnør til guttene for å klare å snu dette, sier en tydelig stolt Grodås.

Nedrykksspøkelse har for alvor kommet inn over Fredrikstad nå. Klubben ligger på kvalifiseringsplass, og sliter med å vinne kamper.

– Det er klart jeg kunne tenkt meg en annen plass enn der vi ligger nå. Kampen i dag trodde jeg vi hadde i vår hule hånd. Dårlig presisjon og usikkerhet bakover gjorde at vi rotet bort dette, mener han.

Begge sliter i bunnen

HamKams første mål kom etter at Fredrikstad-forsdvaret stoppet opp fordi Markus Ringberg sto i offside. Stoppet gjorde imidlertid ikke Marius Gullerud. Han fosset fra alle, og satte ballen sikkert i mål alene med keeper Lasse Staw.

Men ledelsen ble kortvarig. Seks minutter etterpå ble midtstopper Knut Henry Haraldsen utvist da han hindret Tarek Elyounoussi fra en klar scoringsmulighet. Hvor mye kontakt det var, kan imidlertid diskuteres.

Med én mann mer tok Fredrikstad mer og mer over kampen i første omgang. Elyounoussi satte inn utlikningen etter 24 minutter.

Raymond Kvisvik førte hjemmelaget i ledelsen med et innlegg som gikk over alle. Via bakre stolpe gikk ballen i mål etter 29 minutter.

HamKams utlikningsmål kom ved Abiodun som var et angrep alene for bortelaget.

De grønnkledde ligger nå på niendeplass – to poeng foran Vålerenga.

(ANB)

RØDT - OG UT: HamKams Knut Henry Haraldsen får det røde kortet av dommer Terje Hauge under eliteserieoppgjøret i Fredrikstad mandag kveld.