- Jeg er klar for en toppjobb

Men kan Brann tenke seg Nordlie?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Historisk sett har trenerjobben i Brann vært ansett som en av de mest risikofylte stillingene i Fotball-Norge.

Mons Ivar Mjelde ble imidlertid et symbol på kontinuitet og «bygge stein på stein» - før han denne uken måtte meddele at han bare har tre kamper igjen som hovedtrener.

Nå jakter Brann på mannen som kan ta Brann til nye høyder.

Steinar Nilsen virker å være bookmakernes favoritt, men også navn som Tom Nordlie, Nils Johan Semb, Knut Tørum, Hans Backe og Jan Jönsson er blitt nevnt. Det samme er Åge Hareide - som fort kan bli arbeidsledig dersom Norge står igjen uten poeng etter kampene mot Skottland og Nederland.

- Har de beste åra foran meg

Tom Nordlie er i disse dager i ferd med å redde Kongsvinger fra nedrykk til 2. divisjon - men legger ikke skjul på at han er klar for større oppgaver.

- Generelt kommenterer jeg ikke aktuelle klubber og jobber, men uttaler meg generelt som fotballtrener i forhold til hvilke utfordringer jeg ønsker. Jeg er klar for en toppjobb, sier Nordlie til Dagbladet.no.

Etter mer enn 20 år som fotballtrener føler han seg sikker på at det beste ennå ikke har kommet.

SIKRER KIL NY ADECCO-KONTRAKT: Tom Nordlie er på god vei til å redde Kongsvinger fra nedrykk til 2. divisjon. Men ambisjonene er større enn som så - og Nordlie føler seg klar for å gå løs på en ny toppjobb. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET
SIKRER KIL NY ADECCO-KONTRAKT: Tom Nordlie er på god vei til å redde Kongsvinger fra nedrykk til 2. divisjon. Men ambisjonene er større enn som så - og Nordlie føler seg klar for å gå løs på en ny toppjobb. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/DAGBLADET Vis mer

- Jeg har brukt sommeren til å tenke, og det skal bare litt finpussing til før det er optimalt. Jeg har de beste årene foran meg som fotballtrener.

- Hva slags finpussing?

- Jeg ønsker å være en del av et team, så du kan delegere og bruke teamet på en annen måte. Da tenker jeg for eksempel på at du ikke trenger å lede pasningsøvelser og sånn. Jeg vil inn og bruke erfaringen min på den taktiske og motivasjonsmessige sida, sier Nordlie.

Jakten er i gang

Han er ikke ukjent med at det blåser på toppene, slik det gjerne gjør i Bergen og i Sportsklubben Brann. Og det er slett ikke utenkelig at Nordlies engasjerte framtoning ville harmonert godt med det bergenske lynnet.

Spørsmålet er om Brann-ledelsen ser for seg et langt og lykkelig samliv med Nordlie.

- Brann er vel en av klubbene med mest sirkus. Men jeg har vært med så mye, og har forutsetningene til å takle press, sier Nordlie.

Sportsdirektør Roald Bruun-Hansen leder et utvalg som i disse dager plukker ut kandidater til den ledige trenerjobben. Men han vil helst ikke gå inn på hvilke egenskaper den neste Brann-treneren må være i besittelse av.

- Jeg er klar for en toppjobb

- Nå skal vi ha et møte i morgen, hvor vi skal etablere prosessen med å hente inn en ny trener i Brann. Fram til den prosessen er gjennomført, vil jeg vente med å svare på den type spørsmål, sier han til Dagbladet.no.

Han vil heller ikke fortelle hvem som sitter i utvalget som leder trenerjakten, men er ikke umiddelbart enig i at jobben som Brann-trener er den tøffeste i Fotball-Norge.

- Det må da være en av de artigste, men samtidig mest utfordrende du kan gå til som trener i Norge, mener Bruun-Hansen.

Daglig leder Bjørn Dahl vet i hvert fall av evnen til å håndtere media er viktig i en klubb som Brann.

- Trenerjobben i Brann krever ryggrad i forhold til å takle media, men personen må også være forberedt på å bli tiljublet i medgangstider og det motsatte i motgangstider, sier han.

<B>LEDER TRENERJAKTEN:</B> Roald Bruun-Hansen (til høyre) leder utvalget som skal finne den best egnede kandidateten til trenerjobben i Brann.
<B>I FAVORITTSJIKTET:</B> TIL-trener Steinar Nilsen er bookmakernes favoritt som ny hovedtrener i Brann.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer