Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jeg er klar mot VIF

LONDON (Dagbladet): Fire uker og to dager etter ankeloperasjonen gjør Tore André Flo mer enn han våget å håpe på da han krykke-gikk ut av Moss sykehus 6. januar. - Det går bra med meg - og jeg er klar mot Vålerenga, sier Tore André til Dagbladet.

Rekonvalesensplanen Tore André Flo tok med seg hjem til London hadde en tidsramme på seks uker - pluss, pluss. Ifølge han som gjorde inngrepet i den venstre ankelen - tidligere landslagslege Trygve Kase - var det svært lite Tore André kunne gjøre rent fotballmessig før de seks ukene var omme. Men i går, som et par ganger før denne uka, lekte han seg med ballen på Chelseas treningsfelt.

Og viktigst av alt:

- Det gjør ikke vondt, sier Tore André.
Hvilket betyr:

- At jeg skal være klar til kamp 4. mars (VIF i cupvinnercupens første kvartfinale på Stamford Bridge).

Ble sår i rumpa

Bare to dager etter operasjonen hjemme i Norge satt Chelsea-Flo på ergometersykkelen. Der ble han sittende helt til rumpa verket.

- Det tok tid, sier Tore André. - Og etter hvert gjorde det fryktelig vondt. Men for halvannen uke siden kunne jeg begynne å jogge så smått. Siden det har jeg hatt en veldig fin utvikling.

På treningen i går begynte Tore André med det han har bedrevet mest den siste tida. Han løp rett fram. Deretter prøvde han seg sidelengs, rundt kjegler - og så kom ballen. Til slutt var det styrketrening i vektrommet.

- Jeg merker at jeg har mistet litt muskulatur i beinet. Derfor kjører jeg på med styrke.

- Også det uten smerte?

- Hvis jeg ikke overdriver går det greit. Når ankelen blir øm, vet jeg at det er nok, sier Tore André.

Trygve Kase er blitt holdt løpende orientert om utviklingen. Det har vært en del telefoner om framskritt og nye treningsdoser. Og før friskmeldingen legges på bordet hos Chelsea-manager Vialli, vurderer Tore André en tur hjem til Norge. For å være på den sikreste siden.

- Akkurat det har litt med Chelsea å gjøre. Og hva de vil. Men når det er sagt - oppfølgingen av skaden min har vært absolutt førsteklasses. Jeg bruker mer tid på treningen nå enn da jeg var skadefri, sier Tore André.

Tilbake om ni dager

15. februar - neste mandag - er haket av som den store comebackdagen på treningsfeltet ute ved Heathrow. Da regner Tore André med å være tilbake sammen med laget.

- Hvis ikke noe uforutsett skjer - og jeg kan ikke skjønne hva det skulle være nå - så tror jeg på det. Og jeg gleder meg.

- Tungt å være skadd?

- For å si det sånn - jeg hadde nok ikke hatt tålmodighet til et nytt beinbrudd maken til det jeg hadde i Brann. Jeg merker det på meg at jeg er veldig rastløs og spillesugen. Men Chelsea har vært flinke med meg, så alt har gått veldig bra. Nå handler det bare om å komme i orden.

- Kan du være i skikkelig matchform allerede mot Vålerenga?

- Ja, absolutt. Jeg tror ikke at jeg har tapt så mye. Men et avbrekk som dette kan slå begge veier. Du vet aldri noe om formen før du er i gang.

Barnet foran Norge

Lørdag 27. mars - ni dager etter at Chelsea har vært på Ullevaal og forhåpentligvis er ute av cupvinnercupen - spiller Norge EM-kamp i Aten. Onsdag 31. mars har samboer Randi Svedal termin med Lille-Flo. Og skjer det ikke noe i forkant, vil Tore André droppe landskampen.

Man blir jo ikke far én gang i uka.

- Jeg har snakket med Nils Johan (Semb) om det. Og hvis Randi ikke har født, holder jeg meg her i London. Men skjer det før er det jo en mulighet.

- Hvis jeg blir tatt ut, da, sier Tore André Flo.

<B>ENDELIG TILBAKE: I går trente Tore Andre Flo igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media