- Jeg er klar

TOPPIDRETTSSENTERET (Dagbladet): Lyn er ferdig med sin helvetesuke i Tippeligaen. Ett poeng og RBK i tabellnakken ble resultatet. Nå er den første forsterkningen snart klar: Thabang Molefe.

Søndag kveld ble landsmannen Macbeth Sibaya klar for Rosenborg, i går hadde Molefe (23) sitt første møte med serielederen. Jogging rundt Sognsvann og lett sykling på Toppidrettssenteret gjorde ikke Lyn-trener Hrvoje Braovic noe klokere. Men en landslagsspiller fra Sør-Afrika holder trolig som forsterkning for Oslo-klubben.

Kanskje mot Moss

- Jeg spilte mot Spania i vår siste VM-kamp i Korea/Japan, forteller Molefe til Dagbladet. - Og jeg spiller mer enn gjerne for Lyn.

Braovic understreker at Lyn først må se hans ferdigheter på trening før det kan bli aktuelt å kjøpe Molese.

- Men ser det bra ut kan han spille mot Moss søndag, sier Braovic til Dagbladet.

- Jeg er klar hvis Lyn vil, sier Molefe.

Men Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth er ikke sikker på at de klarer å få til arbeids- og oppholdstillatelse så raskt.

Thabang Molefe satt i Oslo søndag og så Lyn tape mot Molde, og sier at både det å tape og vinne er noe av spillet.

- RBK, Viking og Molde er de beste klubbene og vi visste det ville bli tøft. Nå har vi en bedre sjanse mot Moss, Start og Vålerenga, sier Braovic.

Lyn-kaptein Tommy Berntsen sto over mot Molde grunnet gule kort, og forteller hvor sårbar klubben var med han sjøl, Mohammed Ouseb og Johann Gudmundsson ute.

Må vinne

- Vi har lenge hatt lyst til å forsterke stallen, sier Tommy til Dagbladet.

- Og det burde ikke være noe i veien med Molese, sørafrikanerne er gode ballspillere.

Kapteinen synes ikke at ett poeng på tre kamper er en sprekk.

- Men skal vi være med helt inn må vi vinne mot antatt svakere klubber, sier Tommy Berntsen om lagets tre neste kamper.

JOGGETUR RUNDT SOGNSVANN: Sørafrikaneren Thabang Molefe koste seg i sommervarmen, og håper han snart blir Lyn-spiller. Her på joggetur sammen med Tommy Berntsen (i midten) og Thomas André Ødegaard.