«Jeg er klinisk frisk»

Ronaldo er friskmeldt fra kneskaden han pådro seg i fjor vår. Brasilianeren ringte selv klubbeledelsen i Inter for å overbringe det glade budskapet. - Jeg er klinisk frisk, lød beskjeden fra Ronaldo.

Det betyr at det fortsatt gjenstår en måned med opptrening med ball og kondisjon. Men nyheten om at han er i stand til å gjøre comeback, kom som en gledesbombe på alle knyttet til den italienske toppklubben.

Oppstemt

Telefonen fra Ronaldo er behørlig gjengitt på Inters hjemmeside. I følge pressetalsmannen var Ronaldo oppglødd, og snakket med en stemme full av glede.

- Doktoren har vidunderlige nyheter. Kneet er leget, så nå kan jeg starte den viktige sistefasen av opptreningen i Brasil. Neste steg vil være å komme tilbake til laget igjen, sa Ronaldo til sin arbeidsgiver.

Han ødela kneet sitt i en kamp mot Lazio 12. april i fjor. Ronaldo ble første gang operert i kneet i september 1999, og hadde spilt snaue seks minutter da uhellet var ute på nytt. Det er den franske legen Gerard Saillant som har stått for behandlingen av Ronaldo.

Rykteflom

Ifølge italienske aviser har Ronaldo jobbet hardt under opptreningen. De hardeste periodene på treningssenteret i den franske kystbyen Capbretan, trente brassen åtte timer om dagen, seks dager i uka. Den siste tida har han oppholdt seg i Brasil, noe som har ført til en rykteflom om at Ronaldo var ferdig, som fotballspiller. Det tilbakviser ballvidunderet.

- Mange trodde jeg dro til Brasil bare for å være sammen med familien min, og at treningen ble nedprioritert. Men de siste testene beviser at jeg har trent hardt for å få gode resultater, og at det har vært den viktigste fokusen i livet mitt, sier Ronaldo i en uttalelse på Inters hjemmesider.

HAR VÆRT HJEMME: Ronaldo har pleiet sin skade hjemme i Rio de Janeiro sammen med kona Milena Rodrigues Nazario og sønnen Ronald. - Mange trodde jeg dro til Brasil bare for å være sammen med familien min, og at treningen ble nedprioritert. Men de siste testene beviser at jeg har trent hardt for å få gode resultater, sier Ronaldo.