- Jeg er knust

Haugesunds stolte statistikk røk i siste hjemmekamp.

ØDELA HAUGESUNDS HJEMMESTATISTIKK: Haugesund ville blitt det første nyopprykkede laget noensinne til å gå ubeseiret gjennom hjemmekampene i eliteserien. Men Magne Hoseth og Baye Djiby Fall satte en stopper for det. 
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
ØDELA HAUGESUNDS HJEMMESTATISTIKK: Haugesund ville blitt det første nyopprykkede laget noensinne til å gå ubeseiret gjennom hjemmekampene i eliteserien. Men Magne Hoseth og Baye Djiby Fall satte en stopper for det. Foto: Jan Kåre Ness / ScanpixVis mer

|||Haugesund - Molde 1-2

(Dagbladet): Haugesund har kanskje vært den største positive overraskelsen i Tippeligaen denne sesongen, og hadde heng på bronsemedaljene før årets siste hjemmekamp mot Molde.

På eget gress hadde vertene en statistikk å være stolt av: Ni seirer, fem uavgjort og null tap var fasiten på 14 kamper. Men i den femtende kom til slutt tapet.

Det var ei bitter pille å svelge for toppscorer Thomas Sørum.

- Jeg er knust. Fryktelig skuffa, sier han til TV 2.

Og smører ytterligere ut:

- Helt grusomt. Både for publikum og tabellsituasjonen, og for den artige hjemmestatistikken var det trist. Men all ære til Molde.

Det er ikke vanskelig å forstå Haugesunds skuffelse, for om de hadde greid å gå ubeseiret gjennom sesongen på hjemmebane ville de blitt tidenes første nyopprykkede lag til å klare den bedriften.

Men Magne Hoseth og Baye Djiby Fall satte en effektiv stopper for det.

Midtbaneeleganten viste fram sin slepne venstrefot etter 23 minutter, da han skrudde en corner fra høyre rett i mål. 

10 minutter etter pause doblet Fall ledelsen. Makthar Thioune sendte spissen alene med keeper, og Fall banket den hardt inn i korthjørnet.

Hjemmefansen fattet håp da Jacob Sørensen ble lagt i bakken innenfor 16-meteren, og Nikola Djurdic satte inn 1-2 fra straffemerket.

Haugesund kastet alt framover i sluttminuttene i jakten på et utlikningsmål, noe som åpnet opp for enorme Molde-sjanser. Men gjestene var høflige nok til å nøye seg med to må, og under Uwe Röslers ledelse har de gått sju kamper på rappen uten tap.

Men den overtroiske tyskeren - som har på seg shorts uansett vær og temperatur - avviser at han kan fortsette i jobben også neste år.

- Nei, nei, sier han til TV 2.

- Men shortsen fortsetter du å gå med?

- Ja, det er ikke så kaldt i Haugesund. Nå insisterer spillerne på at jeg må kle meg i shorts. Så det gjør jeg til sesongen er over, sier Rösler.

Og heldigvis for tyskeren er den straks det.

TRENGTE TRØST: Haugesund-spillerne var langt nede etter tapet. Her får Tor Arne Andreassen trøst av trener Jostein Grindhaug.
Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix
TRENGTE TRØST: Haugesund-spillerne var langt nede etter tapet. Her får Tor Arne Andreassen trøst av trener Jostein Grindhaug. Foto: Jan Kåre Ness / Scanpix Vis mer