- Jeg er kynisk og egoistisk

KØBENHAVN (Dagbladet): RBK-trener Trond Sollied vil ha norske klubbspillere framfor profesjonelle benkeslitere inn i landslagstroppen. Drillo vil ha arbeidsro framfor en mediekrangel med en kollega.

Men likevel, og for at ingen skal misforstå hvem som bestemmer; - Jeg tar ut de jeg mener er best enten de spiller i Norge eller i Arabia, sier Drillo.

Trond Sollieds uttaks-irritasjon og landslagsvyer vil bli stående uimotsagt inntil Drillo eventuelt får en telefon fra Lerkendal. Først da vil nasjonens fotballfar diskutere fag med Rosenborg-treneren. For Drillo sier at han ikke tror på det som står i avisene.

Med andre ord:

Inntil han hører det fra Trond Sollied sjøl forholder han seg til ytringene som om de aldri skulle vært sagt.

- Jeg er kynisk, egoistisk - kall det hva du vil, sier Drillo. Jeg tar ut de spillerne jeg mener er best for laget og meg.

Men:

Når Trond Sollied ikke blandes inn i diskusjonen, og spørsmålet faller over bordet - og ikke fra Trondheim - blir det annerledes. Så derfor:

- Vurderes de hjemlige spillerne strengere enn proffene i utlandet?

- Det er et relevant spørsmål, sier Drillo. - Det sier seg jo sjøl at jeg vil ha med de beste. Men det er vanskeligere å spille seg inn i landslaget enn å falle utenfor.

- Og de som har mange landskamper spiller i utlandet - ikke hjemme.

For stor konkurranse

- Hva er det største problemet?

- Konkurransen er stor - det er veldig mange spillere å velge mellom. Og når du har mange jevngode blir det et problem. Derfor hadde det vært lettere å ta ut en tropp hvis folk hadde pekt seg klart ut.

- Spesielt på midtbanen og sidebackene er det mange om beinet.

- Hvor mange VM-aktuelle spillere ser du per dato i Tippeligaen?

- Et titall er mer eller mindre aktuelle. De serierundene vi har foran oss kan gjøre noe med det. Og det ligger spennende problematikk i konkurransen mellom spillerne.

- Jeg skal være veldig våken, sier Drillo.

Den falske følelsen

I går kveld holdt sjefen internseminar i emnet «Jeg er trygg på å komme til VM». Med Danmark-troppen som tilhørere forklarte han at enkelte kanskje gikk rundt med litt for høye tanker om seg sjøl.

- Noen har grunn til det, sier Drillo. - Det er sjølsagt folk som helt sikkert kommer til VM. Men jeg er redd det kan være for mange som går rundt med følelsen. Det bildet jeg ser i dag - sammenliknet med det jeg hadde for en måned siden - er nemlig ikke likt.

- Det har skjedd veldig mye.

Drillos - et verdenslag

Den oppmerksomheten han opplever er heller ikke lden samme. Bare økende - konstant økende. For nå er plutselig hele verden interessert i Drillos. Etter 4- 2 seieren over Brasil for snart et år siden - og uten tap siden Spania slo oss 1- 0 på Gran Canaria 7. februar 1996 - er Norge en av klodens mest spennende fotballnasjoner.

- Jeg merker at stilen vår spiller mindre rolle, sier Drillo. - Nå er oppmerksomheten rettet mot oss på grunn av resultatene. Det dukker opp enormt mange henvendelser og derfor er det veldig viktig å holde fokus.

- Både jeg og spillerne er nødt til å tenke mest mulig på fotballen.

- Blir det for mye?

- Ja, og jeg er jo midt oppe i det sjøl med utgivelse av CD-Rom og andre ting. Kommersialiseringen er blitt mye større, det er mye rart jeg blir spurt om, og det er langt mer hektisk nå enn foran VM i USA. Og derfor kunne jeg lagt ned jobben som landslagstrener og bare gjort noe annet.

- Så mye er det, sier Drillo.

- Kan det gå ut over VM-forberedelsene?

- La meg si det sånn: Det er mer styr rundt oss enn inni oss. I spillergruppa er det harmoni og fin stemning. For vi har jo ikke vært uforberedt på all oppmerksomheten.

- Og at forventningene er store er vi skyld i sjøl.

<B>INGEN GRUNN TIL Å TVILE: </B>Denne mannen, Egil Roger Olsen, er fotballandslagets sjef.