Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er langrennsløper, ikke orienteringsløper

Svenske Johan Olsson gikk 100 meter feil inne på stadion.

IKKE SÅ FARLIG: Svenske Johan Olsson hadde blitt mer irritert på seg selv om han hadde gått glipp av medalje på grunn av bommen inne på stadion.Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA
IKKE SÅ FARLIG: Svenske Johan Olsson hadde blitt mer irritert på seg selv om han hadde gått glipp av medalje på grunn av bommen inne på stadion.Foto: SCANPIX/LEHTIKUVA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Svenskene var så såpass skuffet over at Marcus Hellner så vidt misset pallen på ettermiddagens 15 kilometer, at de nesten glemte å hovere over Petter Northug og de andre norske guttas fiasko.

Med dårligste svenske tre plasser foran beste nordmann kunne ingen ha bebreidet dem for litt hovmod, men svenskene kunne faktisk gjort det enda bedre om ikke Johan Olsson hadde gjort en stor feil på vei mot mål.

Olsson lå an til minst en sterk sjetteplass da han gikk feil inne på stadion, måtte snu og gå tilbake, og endte utenfor topp ti.

- Det er bare ikke lov, sa Per Olofsson i SVT-studioet, men «heldigvis» var det ikke en medalje som gikk flyten i tabben.

- Jeg gikk i rundingssporet i stedet for målsporet. Det er en stor skinne mellom der som frakter TV-kameraene. Jeg kom på det etter 100 meter og måtte snu, sier Johan Olsson selv, ifølge Aftonbladet.

- Jeg ble oppgitt når jeg skjønte jeg hadde gått feil. Jeg var nesten i transe, så fokusert på å gå. Jeg hadde ingen tanke på å holde til høyre, sier svensken.

Men Olsson er ikke altfor skuffet etter missen.

- Jeg er skiløper, ikke orienteringsløper. Det er «skitsamma». Det er medaljer som teller, fine plasseringer teller man ikke opp etter karrieren, sier svensken, som til slutt ble nummer elleve.

PS! Svenske aviser har selvfølgelig ikke helt glemt oss nordmenn. Aftonbladet har titlet på at dårligste svenske slo beste nordmann, mens kommentator Marcus Leifby slår fast at «Hellner møtte veggen - nordmennene lå under den».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!