- Jeg er langt fra noe tredjevalg

Riise fnyser av kriseprat.

DNEPROPETROVSK (Dagbladet.no): Mens Åge Hareide er bekymret for John Arne Riises situasjon i Roma, lar ikke hovedpersonen seg stresse av benketilværelsen i sin nye italienske klubb.

Fra å ha spilt nesten alt i innledningen av sesongen, har både Max Tonetto og Christian Panucci blitt foretrukket på venstre backplass i de siste kampene.

Men Riise avviser kategorisk at han er blitt noe tredjevalg i Roma.

- Langt der ifra. Jeg bryr meg ikke om hva som blir sagt. Hvis en journalist sier det, går det rett inn og rett ut. Jeg vet hva jeg står for og har ingenting å bevise. Jeg vet at jeg er god nok til å spille, sier Riise til Dagbladet.no.

Da Roma slo Lazio 1-0 i prestisjeoppgjøret på Olympiastadion i går kveld, satt han på benken i 90 minutter.

Der har han stort sett sittet siden Roma greide å snu den vonde trenden med 3-1 over Chelsea for to uker siden.

Hadde Riise fått deltatt i den seieren kunne ting kanskje sett annerledes ut.

Ønsker ikke ta for store sjanser

GOD TONE MED SJEFEN: John Arne Riise er ikke bekymret over lite spilletid i Roma, og mener Luciano Spalletti har tro på ham. Foto: AFP/SCANPIX
GOD TONE MED SJEFEN: John Arne Riise er ikke bekymret over lite spilletid i Roma, og mener Luciano Spalletti har tro på ham. Foto: AFP/SCANPIX Vis mer

- Spalletti snakket med meg før Chelsea-kampen, og sa at han valgte å bruke dem som hadde fungert i fjor. Det handler om måten de kjenner hverandre på, og måten de kommuniserer med hverandre på.

- Litt synd at oppturen kom i den kampen du ble plassert på benken?

- Det var bra, for laget trengte det. Jeg er en lagspiller. Når laget gjør det bra, er ingenting bedre enn det. Seieren mot Lazio i går var ubeskrivelig viktig for oss og for fansen, sier han.

Serie A-kommentator Per-Jarle Heggelund og italienske eksperter mener Riise har spilt for mye på det sikre i Roma, og ikke våget å bidra offensivt på den måten en del hadde forventet.

Selv mener Riise det har sin naturlige forklaring.

- Jeg ønsker ikke å ta for store sjanser. Jeg kunne såklart ønsket at laget hadde gjort det bedre, for da ville trolig jeg også gjort det bedre. Jeg har vært litt forsiktig, men har lyst til å bli vant med ting før jeg gjør saker som kanskje ikke skal gjøres i Italia, sier Riise.

Roma-gutta vet det er vanskelig

For tida jobber Riise på spreng med å lære seg språket. Hver dag fra mandag til fredag består av minst to timers italienskundervisning, men fortsatt oppleves språkbarrieren som tøff for nordmannen.

- Jeg er langt fra noe tredjevalg

- Det er ganske intensivt, først på trening og så 2-3 timer med italiensk. Du blir sliten i hodet, men det må til. Jeg kommer til å bruke det første året på å få italiensken inn fortest mulig. Jeg skjønner det meste av hva treneren og spillerne sier, men å forklare ting selv kan være litt tungt.

- Hvordan fungerer det sosialt?

- Jeg har alltid vært en sosial person, og blir alltid med på ting. Gutta er supre mot meg, og sier at jeg må ta det rolig og være tålmodig. De vet det er vanskelig. De sier at det ville vært akkurat det samme for dem om de hadde dratt til England. Jeg sa med én gang da jeg gikk til Roma at det ville bli sånn, og jeg sier det til dere også, men dere hører ikke etter når jeg snakker, sier Riise.

-  Jeg vil selvfølgelig spille hver kamp og gjøre det best mulig, men det tar tid. Det er ingen krise at jeg ikke har spilt på et par kamper. Det første året er nesten alltid vanskelig. Det er verre enn folk tror, bedyrer rødluggen.

Denne uka kom ryktene om at hans erstatter i Liverpool, Andrea Dossena, kan være på vei til nettopp Roma når overgangsvinduet åpner igjen på nyåret. Uten at skriveriene er i nærheten av å frata Riise nattesøvnen.

- Jeg har levd med sånne rykter i mange år. Som sagt, jeg har ingenting å bevise og vet at jeg er god nok, sier han til Dagbladet.no.

MYE BENK: Men i det siste har det blitt mye treningsdrakt og lite Roma-drakt på Riise i Italia.