- Jeg er langt fra skremt

Men Sindre Buraas nådde ikke helt opp da Mo Farah tok sitt andre VM-gull.

NUMMER TRETTEN: Sindre Buraas (t.h.) holdt lenge følge med feltet, men måtte slippe da tempoet ble satt opp i front halvannen runde før mål.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NUMMER TRETTEN: Sindre Buraas (t.h.) holdt lenge følge med feltet, men måtte slippe da tempoet ble satt opp i front halvannen runde før mål. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): VM-debutant Sindre Buraas kom seg så vidt videre til finalen på 5000 meter etter 8. plass i sitt heat. Det var det nest beste løpet han noensinne har prestert. I kveld var han en av 15 som kjempet om VM-gull.

Nordmannen hadde før løpet den tredje svakeste tiden av samtlige i år, og det ville vært en sensasjon om 24-åringen skulle ta medalje i mesterskapet. Han holdt lenge følge med feltet, men klarte ikke å gjøre noe da tempoet ble satt opp. Han ble til slutt nummer 13. med tiden 13.45,67.

- Det var kjempegøy. Det var råkult. Hadde det som bonus å komme til VM i det hele tatt. Det var rett og slett bare gøy. Jeg merket at nivået er litt høyere her, men jeg er langt fra skremt. Det var gøy og lærerikt. Jeg er kjempefornøyd med en 13. plass, sier Buraas til NRK.

- Hadde du sagt det for et år siden, hadde jeg ikke trodd på det, sier Buraas om det å løpe VM-finale i år.

Outsider Sindre la seg helt sist tidlig i løpet, men hadde tilsynelatende få problemer med å holde følge med resten av feltet fram til 3000 meter, med fire runder igjen. Australske Brett Robinson falt av tre runder før slutt, og Sindre Buraas var på halen av et samlet felt. Men halvannen runde før mål fikk han problemer.

Han har aldri tidligere vært i en liknende situasjon som i kveld, og visste derfor ikke hvordan han skulle lade opp til finalen. En finale hvor han kalte seg for en outsider.

- Jeg er outsider, og i en finale kan alt skje, sa en superglad og selvsikker Sindre Buraas etter VM-debuten tirsdag.

Mohamed Farah vant på 13.26,98, og tok dermed sin andre gullmedalje i dette VM etter at han også vant 10 000 meter.