- Jeg er langt unna VM-medalje

Men da protesterte sølvgutt Eldar Rønning.

FIKK DET LETT: Martin Johnsrud Sundby hadde mer enn nok med å henge på Eldar Rønning de første 15 kilometerne, men var overlegen på de siste 15 kilometerne i fristil. Han vant 35 sekunder foran Eldar Rønning. 
Foto:Erik Berglund
FIKK DET LETT: Martin Johnsrud Sundby hadde mer enn nok med å henge på Eldar Rønning de første 15 kilometerne, men var overlegen på de siste 15 kilometerne i fristil. Han vant 35 sekunder foran Eldar Rønning. Foto:Erik Berglund Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEINKJER (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby tror han trenger Kollen-hjelp og uante krefter for å kjempe i toppen under VM.

I ettermiddag tok Røa-løperen karrierens første NM-gull da han gikk fra Eldar Rønning under fristildelen av 30 kilometer duathlom. Dermed styrket Johnsrud Sundby posisjonen som Norges nest beste skibytteløper — bak Petter Northug, som sto over med sykdom i går.

Men under VM i Holmenkollen er det bare Northug som er reell medaljekandidat, ifølge Johnsrud Sundby.

- Sånn som situasjonen har vært de siste åra i duathlom, er jeg ganske langt unna en medalje der, sier han til Dagbladet.

- Men jeg har sagt til meg selv at jeg har kjempeambisjoner om å være nærmere enn jeg har vært, og jeg har utrolig lyst til å være med helt inn. Jeg håper at jeg med litt bedre skøyteegenskaper i år, og et norsk publikum på hjemmebane i Holmenkollen, kanskje får uante krefter, legger han til.

- Hvis man først henger med i et felt over Gratishaugen siste gangen, kan alt skje. Men sånn helt subjektivt så ser jeg ikke på meg selv som en heit medaljekandidat, nei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer