- Jeg er langt unna VM-medalje

Men da protesterte sølvgutt Eldar Rønning.

FIKK DET LETT: Martin Johnsrud Sundby hadde mer enn nok med å henge på Eldar Rønning de første 15 kilometerne, men var overlegen på de siste 15 kilometerne i fristil. Han vant 35 sekunder foran Eldar Rønning. 
Foto:Erik Berglund
FIKK DET LETT: Martin Johnsrud Sundby hadde mer enn nok med å henge på Eldar Rønning de første 15 kilometerne, men var overlegen på de siste 15 kilometerne i fristil. Han vant 35 sekunder foran Eldar Rønning. Foto:Erik BerglundVis mer

STEINKJER (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby tror han trenger Kollen-hjelp og uante krefter for å kjempe i toppen under VM.

I ettermiddag tok Røa-løperen karrierens første NM-gull da han gikk fra Eldar Rønning under fristildelen av 30 kilometer duathlom. Dermed styrket Johnsrud Sundby posisjonen som Norges nest beste skibytteløper — bak Petter Northug, som sto over med sykdom i går.

Men under VM i Holmenkollen er det bare Northug som er reell medaljekandidat, ifølge Johnsrud Sundby.

- Sånn som situasjonen har vært de siste åra i duathlom, er jeg ganske langt unna en medalje der, sier han til Dagbladet.

- Men jeg har sagt til meg selv at jeg har kjempeambisjoner om å være nærmere enn jeg har vært, og jeg har utrolig lyst til å være med helt inn. Jeg håper at jeg med litt bedre skøyteegenskaper i år, og et norsk publikum på hjemmebane i Holmenkollen, kanskje får uante krefter, legger han til.

- Hvis man først henger med i et felt over Gratishaugen siste gangen, kan alt skje. Men sånn helt subjektivt så ser jeg ikke på meg selv som en heit medaljekandidat, nei.

- Jeg har veldig troa, skyter Eldar Rønning inn fra sida på pressekonferansen.

- Jeg og Martin har trent sammen i hele år, og jeg tror han er steike hard i hodet på slutten der. Hvis han har dagen, og får litt hjelp av publikum, så kan han for det første være med og sprenge feltet på klassisken — og når han er så god i skøyting som han er i dag, tror jeg det absolutt er en mulighet. Det er ikke bare å spasere inn til en medalje, men det er mulig.

Rønning selv er i tvil om han vil gå duathlom i Kollen, ettersom hans favorittøvelse 15 kilometer klassisk kommer bare to dager senere.

- Jeg har ikke prioritert skøyting. Det er 15 kilometer og stafett som er målet. Jeg kommer aldri til å være noen medaljekandidat i en skøyteøvelse. Hvis jeg går skibytteøvelsen i VM kan det ta for mye krefter, sier han.

PS! Langrennsledelsen varsler at de vil offentliggjøre navnene på flere VM-klare utøvere i løpet av søndagskvelden og mandagen.