KORTENE PÅ BORDET: Lance Armstrong har nektet for alt i en årrekke. I natt skal han ha innrømmet dopingbruk. Foto: SCANPIX/AP/Laurent Rebours
KORTENE PÅ BORDET: Lance Armstrong har nektet for alt i en årrekke. I natt skal han ha innrømmet dopingbruk. Foto: SCANPIX/AP/Laurent ReboursVis mer

«Jeg er lei for at dere ikke kan drømme stort. Jeg er lei for at dere ikke kan tro på mirakler»

Her er noen av Lance Armstrongs løgner.

I en årrekke nektet syklisten Lance Armstrong for å ha jukset med dopingmisbruk. Tirsdag skal han ha lagt kortene på bordet i et Oprah Winfrey-intervju.

Her er noen av Armstrongs løgner:

2001: «Dette er min kropp, og jeg kan gjøre hva jeg vil med den. Jeg kan presse den, granske den, finpusse den, lytte til den. Alle vil vite hva jeg er «på». Hva er jeg «på»? Jeg er på sykkelen min og sliter ræva av meg seks timer om dagen. Hva er du «på»?»

I en Nike-reklame.

Juli 2005: «Jeg sier til dem som ikke tror på sykkelsporten, kynikerne og skeptikerne, at jeg synes synd på dere. Jeg er lei for at dere ikke kan drømme stort. Jeg er lei for at dere ikke kan tro på mirakler. Dette er et vanvittig ritt som bør sluttes opp om og tros på. Dere bør tro på disse utøverne og menneskene. Det fins ingen hemmeligheter. Dette er et hardt idrettsarrangement, og det vinnes kun med hardt arbeid. Leve Tour de France! »
Etter den sjuende seieren i Tour de France.

August 2005: «Jeg har aldri dopet meg. Jeg kan si det om igjen, men jeg har sagt det i sju år. Det hjelper ikke. »
På Larry King Live.

2005: «...skjebnen til alle kreftoverlevere og nesten alt jeg foretar meg utenom sykkelsporten vil bli borte også. Tro ikke i ett sekund at jeg ikke forstår det.»

Vitneprov under ed i forbindelse med et søksmål.

2007: «Jeg lå på dødsleiet. Tror du jeg aktet å komme tilbake til idretten og si «OK, doktor, gi meg alt du har. Jeg vil bare bli best». Aldri. Jeg ville aldri ha gjort det.»

I et intervju med CBS.

Juli 2009: «Kritikerne mine hevder jeg er arrogant. En doper. Ferdig. En svindler. At jeg ikke greide å la være. De kan si hva de vil. Jeg gjør ikke comeback for dem.»

I en Nike-reklame.

Mai 2010: «Det er vår påstand mot hans påstand. Jeg liker vår påstand. Vi liker vår troverdighet. Floyd mistet sin troverdighet for lenge siden. »

Tilsvar til Floyd Landis' innrømmelser av systematisk dopingmisbruk i US Postal Service-laget.

13. juni 2012: «Jeg har aldri brukt doping. Og i motsetning til mange av mine anklagere har jeg konkurrert i utholdenhetsidretter gjennom 25 år uten variasjoner i mine prestasjoner. Jeg har avgitt over 500 dopingprøver og aldri testet positivt.»

Tilsvar til USADAs siktelse.

23. august 2012: «Det kommer et punkt i livet der man må si «nok er nok». For meg er den tiden kommet nå. Jeg har forholdt meg til påstander om at jeg har jukset og hatt urettferdig fordel i mine sju Tour de France-seirer siden 1999. »

Tilsvar til USADAs innkalling til høring.

(NTB)