BUNNSTRIDEN Tony Pulis avleverer et par ord til Ole Gunnar Solskjær etter kampen. Mens nordmannen sliter, ser det ut som mirakelmannen Tony Pulis kan redde London-laget fra det som så ut som et sikkert nedrykk. REUTERS/Rebecca Naden
BUNNSTRIDEN Tony Pulis avleverer et par ord til Ole Gunnar Solskjær etter kampen. Mens nordmannen sliter, ser det ut som mirakelmannen Tony Pulis kan redde London-laget fra det som så ut som et sikkert nedrykk. REUTERS/Rebecca NadenVis mer

- Jeg er lei meg på vegne av fansen

Men Solskjær sier han er en «fighter».

CARDIFF (Dagbladet): Etter 0-3 i skjebnekampen mot Crystal Palace mener Ole Gunnar Solskjær at et mirakel må til om Cardiff skal redde plassen i den øverste divisjonen. 

- Det eneste positive i dag er at det bare er fem kamper og seks poeng opp. Om man skaper et mirakel, og mirakler skjer av og til i fotball, har vi fremdeles muligheten til å komme ut av dette og bli i Premier League, sa Solskjær på pressekonferansen etter kampen. 

- Vi må skape et mirakel for å fortsatt spille i Premier League. Jeg er en «fighter». Jeg har vært her i bare tre måneder og har mer energi og motivasjon enn jeg noen gang har hatt, faktisk. 

- Veldig skuffende Var dette din verste dag som trener for Cardiff?

- Det var veldig skuffende, spesielt på måten vi har ladet opp til denne kampen. Jeg er lei meg på vegne av fansen og spillere at vi endte opp med et resultat som i dag, sa nordmannen på spørsmål fra Dagbladet. 

Nordmannen måtte tåle kritikk etter kampen og det var spesielt de taktiske disposisjonene som var samtaleemnet. Etter å ha ledet laget i 93 dager siden han tok over 2. januar, sliter nordmannen med forsvaret.

Han har eksperimentert med to stoppere, tre stoppere, en forsvarsfemmer og en ankerrolle i Gary Medel uten at det har stabilisert seg bakover.

Likevel mener Solskjær at han valgte sin optimale lagoppstilling mot Crystal Palace.

- Jeg tror nok at alle trenere fra tid til annen må løfte hendene i været og innrømme at man har feil. Men i dag hadde jeg en fast plan om å holde meg unna midten, for der bryter Palace ofte. Hadde vi spilt kampen på nytt hadde jeg startet med de samme elleve, sa 40-åringen.

Ingen hjelp fra naboene Spesielt bedre ble det ikke at Fulham vant 2-1 over Aston Villa og at Morgan Amalfitanos eneste scoring avgjorde kampen mellom Norwich og West Bromwich i gjestenes favør. 

Det betyr at Cardiff nå er tilbake på 19. plass med 27 poeng, seks unna Norwich som ligger over streken på lik poengsum som West Brom.

Dermed må waliserne sanke i hvert fall seks poeng for å klatre over streken. Da må laget overraske mot Southampton, på bortebane, i neste kamp. 

Hvordan skal du motivere spillerne foran kampen mot Southampton?

 - De er profesjonelle spillere og de må forstå at om man skaper et mirakel mot Southampton så vi må sørge for at jeg sitter her å smiler etter kampen. 

Lyspunktet Dæhli Selv med en meget god Mats Møller Dæhli fra start, ble dårlig forsvarsspill nok en tunga på vektskåla. Solskjær var likevel fornøyd med unggutten som startet sin første kamp i Premier League. 

Dæhli må vel være klar for mer førstelagsfotball etter dagens kamp?

- Helt klart, sa Solskjær seg enig i. 

MATEMATISK MULIGHET: Selv om det ser blytungt ut for Cardiff er det enda teoretisk mulighet for at laget beholder plassen. REUTERS/Rebecca Naden
MATEMATISK MULIGHET: Selv om det ser blytungt ut for Cardiff er det enda teoretisk mulighet for at laget beholder plassen. REUTERS/Rebecca Naden Vis mer