Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er lettet over at det løste seg

Espen Hoff klar for Lyn.

(Dagbladet.no): Overgangstvisten mellom Odd og Lyn er endelig løst. Skiens-klubben nektet å slippe Hoff etter at Lyn snappet Dylan Macallister foran nesa deres på onsdag, men har nå gitt seg.

Mens Hoff og Lyn hele tiden har hevdet de hadde en muntlig avtale, har Odd hevdet det motsatte.

Fredag ettermiddag ble det partene enige om en løsning.

- I tillegg til en høy overgangssum får Odd også en god andel av overgangssummen ved et eventuelt videresalg, sier Arne Steen ved Idrettens advokatkontor til Dagbladet.no.

Allerede i morgen reiser Hoff til Spania for å slutte seg til sine nye lagkamerater. 24-åringen har knyttet seg til Lyn for de tre neste årene.

- Dette er en kjempelettelse, først og fremst for Espen selv. Nå får han gjøre det han har lyst til. Jeg gleder meg med ham, sier agent Gunnar Martin Kjenner til Dagbladet.no.

Hoff varslet erstatningssøksmål mot Odd om overgangen ikke gikk i orden, og Lyn sendte også en voldsgiftssak til NFF for å legge press på Skiens-klubben.

Kjenner tror likevel grunnen til at Odd nå slipper 24-åringen først og fremst er Hoffs lojalitet gjennom sju og et halvt år.

- Dette er takket være Espens atferd gjennom mange år at dette har løst seg, sier han.

ENDELIG KLAR: Espen Hoff har hatt vonde dager etter at Odd nektet ham å gå til Lyn. I dag løste konflikten seg, og Hoff slutter seg til sine nye lagkamerater i Spania i morgen. Foto: Torbjørn Berg
ENDELIG KLAR: Espen Hoff har hatt vonde dager etter at Odd nektet ham å gå til Lyn. I dag løste konflikten seg, og Hoff slutter seg til sine nye lagkamerater i Spania i morgen. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Lyn-direktør Morgan Andersen mener Odd gjorde klokt i å gi seg.

- Espen Hoff var forberedt på søksmål, og vi sendte saken til NFFs voldsgiftsdomstol i dag. Jeg går ut i fra at Odd ikke var beredt på å ta den fighten. Jeg er veldig glad for at de innså at dette var det eneste fornuftige, sier han til Dagbladet.no. 

- Odd tok kontakt med oss tidligere i dag, og vi formidlet kontakten videre til vårt advokatkontor. På den måten ble alt ryddig og bindende, og det synes Odd var ålreit, sier han.

Odds styreleder Tore Andersen vil ikke kommentere saken før senere i ettermiddag.

Hoff var på trening med Odd da konflikten endelig løste seg. Den er ikke ferdig før 17.00.

Gleder seg til Lyn

Det lyktes etterhvert Dagbladet.no i å få tak i Hoff over telefon.

- Er du glad for at avtalen endelig er i boks?

- Jeg er lettet over at det løste seg

- Ja. Nå er jeg veldig glad, og veldig lettet over at det ble den løsniga jeg hele tida har håpa på.

- Hva tror du fikk Odd til å snu på flisa, etter å i går ha uttalt at det ikke blir noen overgang?

- Jeg tror klubben så på hvordan jeg så saken, og hvordan jeg har opplevd den. Ettersom jeg forsto det, var det det menneskelige som avgjorde. Jeg følte noe ikke var riktig, og de fant ut at det var det beste utifra mine ønsker. Det viser bare hvilket hjerte klubben har og gjenspeiler den tida jeg har hatt i Odd Grenland.

- Er du lettet over at du nå kan forlate Odd?

- Jeg er lettet over at det løste seg, og gleder meg veldig til tiden i Lyn. Men det er ikke sånn at jeg for en hver pris skulle bort. Jeg har hatt 7 fine år her, og ville aldri latt de siste par dagers hendelser ødelgege for mitt forhold til- og inntrykk av klubben.

- Hvilke ambisjoner har du med Lyn i de tre årene du nå har signert for?

- Jeg gleder meg først og fremst til å ta fatt på oppgavene, og bli kjent med laget. Har ambisjoner om å bidra med mitt, så Lyn kan fortsette å kjempe i toppen av norsk fotball.

- Hva kan du først om fremst tilføre klubben som spiller?

- Føler meg som en gjennombruddshissig type, som har litt fart i kroppen. Jeg har også en arbeidskapasitet som gjør at jeg kan opprettholde det gjennom en hel kamp. Jeg har også en høy arbeidsmoral i forhold til både offsensive og defensive oppgaver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling