- Jeg er lettet

Bjørndalen levde opp til skyhøye forventninger.

ANTERSELVA (Dagbladet.no): Forventingspresset på Ole Einar Bjørndalen var enormt foran dagens VM-sprint. Nesten alle forventet at Simostranda-løperen skulle ta gullet - og Bjørndalen innfridde.

Men overfor Dagbladet.no avviser han først at han kjente presset.

- Jeg tenkte ikke så mye på det selv. Jeg var bare opptatt av å gå et godt løp, og prestere opp mot det jeg kan. Det er som regel godt nok, smiler Bjørndalen.

Før han innrømmer:

- Jeg er lettet.

Åpnet rolig

Bjørndalen valgte å gå ut i et nokså bedagelig åpningstempo til ham å være. Det var sikkert lurt - for på første skyting var vinden fullstendig uforutsigbar. Bjørndalen var imidlertid iskald og feide ned alle fem blinkene.

- Jeg hadde veldig god kontroll selv om det var mye vind. I starten av serien blåste det mye, midtveis ble det mindre vind og de siste to skuddene hadde jeg ikke vind i det hele tatt, sier Bjørndalen.

LETTET: Ole Einar Bjørndalen levde opp til favorittstempelet på VM-sprinten i Anterselva i dag. Foto: AP/Scanpix
LETTET: Ole Einar Bjørndalen levde opp til favorittstempelet på VM-sprinten i Anterselva i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer

Men i stedet for å skru på siktet, gjorde Bjørndalen det bare de beste skytterne gjør: Holdt mot vinden.

- Han er ikke den eneste som gjør det, men det er krevende, sier landslagssjef Alf Koksvik til Dagbladet.no.

Sur bom

Under den andre skytingen hadde Bjørndalen bedre skyteforhold - men da ble det bom på det siste skuddet.

- Jeg gikk raskere på 2. runden, og stilte meg på den borterste skiva for å få minst mulig vind. Jeg hadde perfekte forhold, så den ene bommen er litt sur, sier Bjørndalen.

Den kunne fort blitt skjebnesvanger dersom noen av de andre kanonene hadde skutt feilfritt. For det var ikke voldsomt med sprut i Bjørndalen på sisterunden, hvor han blant annet ble slått av overraskelsen Michal Slesingr med to sekunder.

I mål var tsjekkeren - som skjøt feilfritt - bare 4,8 sekunder bak.

Frykter Ferry mest

- Jeg er lettet

Men Bjørndalen ser likevel ikke på Slesingr som sin argeste utfordrer på jaktstarten i morgen. Han tror svenske Björn Ferry, som kom på 4. plass 34 sekunder bak, er den største trusselen mot et nytt norsk gull.

- Det er typisk at det dukker opp en ny løper i de store mesterskapedne. Det var ikke mange som hadde Slesingr på favorittlista før VM startet. Selv om han er bra, tror jeg nok Ferry er den største utfordreren i morgen, sier Bjørndalen.

Svensken selv mener freidig nok at han ville slått Bjørndalen i dag, dersom han skutt litt raskere og unngått den ene strafferunden.

Bjørndalen parerte på beste måte overfor NRK:

- Da får han slutte å bomme og gå fortere på ski, gliste verdensmesteren.

- Det blir kanskje ikke noen feiring på deg i kveld?

- Nei, det blir det såvisst ikke, sier Bjørndalen til Dagbladet.no.

GULLGUTT IGJEN: Ole Einar Bjørndalen med gullmedaljen mellom sølvvinner Michal Slesingr (t.v.) fra Tsjekkia og den ukrainske bronsemedaljøren Andrej Deryzemlja.