- Jeg er like motivert som en 19-åring

Bjørndalen suser forbi langrennsløperne på trening.

INGEN I NÆRHETEN: Ole Einar Bjørndalen trener tøffere enn alle andre på breen 2800 meter over havet i Italia. Det har han gjort i femten år. Her fra snøværstreninga i går.Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
INGEN I NÆRHETEN: Ole Einar Bjørndalen trener tøffere enn alle andre på breen 2800 meter over havet i Italia. Det har han gjort i femten år. Her fra snøværstreninga i går.Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

VAL SENALES (Dagbladet): Mens langrennslandslagene fra så å si alle verdenshjørner smyger seg rolig rundt breen over Val Senales på 2800 meter, suser Ole Einar Bjørndalen forbi samtlige langrennsløpere.

Tidenes mestvinnende skiskyter legger siste hånd på treningssesongen før verdenscupen i skiskyting begynner i Østersund den 24.november.

Bjørndalen står med 94 verdenscupseire, hvorav én i langrenn, seks OL-gull og hele nitten VM-gull før denne sesongen. Ingen kan mål

Men som for alle andre som driver med vinteridrett, er det naturlig nok OL i Sotsji som teller, også for Ole Einar Bjørndalen. Men før den tid skal han overbevise skiskytingsledelsen om at han skal gå i Russland, og gjerne så mange distanser som mulig.

- Det blir en veldig spennende sesong. Det er mange fine renn med muligheter til å gå fort og skyte bra, sier Ole Einar til Dagbladet etter endt treningsøkt.

Sulten
Bjørndalens aller siste OL er noe som motiverer ham til å terpe og terpe på detaljene som skal gi ham de seirene han fortsatt er så sulten på. Så når langrennstreninga på breen er over, bærer det ned i dalen til skytetrening.

- Jeg er like motivert som en nittenåring, sier Ole Einar.

- Motivasjon er ikke noe problem.

Forskjellig filosofi
Og grunnen til at Ole Einar suser forbi samtlige langrennsløpere i høyden er ikke fordi han er så voldsomt mye raskere på ski, om du skulle ha trodd det. Bjørndalen trener, i motsetning til langrennslandslaget, med høy intensitet i høyden.

- Vi har litt forskjellig filosofi på høydetrening, men dette har jeg holdt på med i femten år, så jeg vet at det fungerer bra for meg, sier Bjørndalen til Dagbladet.