KLAR IGJEN: Joshua King fikk en telefon fra en lagkamerat om at sjefen fikk sparken i morges. King er på landslagssamling i forbindelse med fredagens VM-kvalikkamp mot Albania. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KLAR IGJEN: Joshua King fikk en telefon fra en lagkamerat om at sjefen fikk sparken i morges. King er på landslagssamling i forbindelse med fredagens VM-kvalikkamp mot Albania. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Jeg er like overrasket som alle andre

Joshua King ante ingenting om at sjefen skulle sparkes.

(Dagbladet): I formiddag ble det klart at Joshua King og Morten Gamst Pedersen får sin fjerde manager for sesongen. Henning Bergs erstatter, Michael Appleton, fikk sparken etter 67 dager i klubben. Ti dager mer enn Berg fikk.

Nå tar reservelagstrener Gary Bowyer over ansvaret ut sesongen.

- Jeg fikk en telefon fra en på laget i dag som sa at han hadde fått sparken. Men jeg vil ikke kommentere England og Blackburn nå, sier King til Dagbladet.

Ikke tenkt nedrykk
Men faktum er altså at Blackburn nå har hatt flere managere enn de har vunnet bortekamper denne sesongen. Og de hyppige managerbyttene har ikke gjort Blackburn til den opprykkskandidaten de skulle være denne sesongen.

Tvert imot. Tabellsituasjonen tilsier en kamp for å unngå nedrykk til tredje nivå i England.

- Blir du med ned om det skulle skje?

- Det får jeg ta hvis det kommer, men det håper jeg ikke skjer, sier King til Dagbladet.

- Du har ikke tenkt tanken på nedrykk?

- Nei, vi har ni kamper igjen og jeg er ganske sikker på at vi klarer å holde oss oppe. Vi får se når det kommer, jeg stresser ikke med det nå. Jeg har brukt mer tid på å komme meg i form og å hjelpe laget, enn at vi skal rykke ned. Jeg må tenke positivt, sier King.

Ingen konflikter
Den unge landslagskometen har vært skadeplaget de siste månedene, og er akkurat friskmeldt etter lårtrøbbel. Nå vet han ikke helt hva som skjer i klubben, men avviser at det har vært dårlig stemning i det siste.

- Nei, den har ikke vært dårlig i det hele tatt. Men selvfølgelig, alle lag som taper har det litt tungt dagen etter. Men det har ikke vært noe spesielt, ingen konflikter eller noe sånt i klubben. Jeg er like overrasket som alle andre over at Appleton fikk sparken, sier King til Dagbladet.

Ifølge King har Appleton vært veldig grei mot ham i de 67 dagene han fikk i Blackburn, uten at King føler han kjenner eksmanageren sin av den grunn.

- Jeg har vært skada mesteparten av tida han var der. Da han kom var jeg skada, så det eneste jeg har vært med ham er de to siste Millwall-kampene. Jeg var mest med fysioen hans, sier King.