- Jeg er litt deppa

HAKUBA (Dagbladet): Kjetil Aamodt er deppa over OL-medaljene som glapp. Nå handler det om framtida - ikke minst økonomisk. For Kjetil frykter forhandlingene om en ny bonusavtale med utstyrsprodusenten.

Den første uka av vinterlekene ble ikke som Kjetil hadde håpet. I favorittgrenen utfor feilet han seg bort fra teten. I kombinasjonsutforen falt han fra en medalje. Og i super-G ble han for forsiktig mot slutten.

I tillegg går han rundt med en brukket finger.

- Jeg er litt deppa, innrømmer Kjetil. Med et ansiktsuttrykk som slår ihjel ordet «litt».

Forhandlinger

Samtidig er han bekymret for kontrakten med utstyrsprodusenten. Derfor må han satse alt på å klare tredjeplassen i verdenscupen.

- Vil den gi gode bonusutbetalinger?

- Jeg aner ikke hvor mye en tredjeplass gir. Det er sikkert ikke særlig mye, men den kan være god å ha med seg når jeg skal forhandle fram nye avtaler etter sesongslutt.

- Frykter du de forhandlingene?

- Litt, innrømmer Kjetil.

- Jeg har ikke altfor gode resultater å slå i bordet med denne vinteren.

Det har Kjetil Aamodt alvorlige planer om å gjøre noe med når neste sesong starter igjen. Og han er ikke i tvil om hva som blir hovedutfordringen:

- Målet er helt klart å ta rotta på Hermann Maier. Han har satt en ny og imponerende standard i år, men han kan ikke få lov til å fortsette sånn. Han må få større konkurranse neste år.

Som forventet

I OL mener Kjetil han har gjort sakene som forventet.

- Jeg burde hatt en medalje i kombinasjonen, hadde jeg bare holdt meg på beina. Og i super-G hadde jeg sølvet i lomma helt til det siste henget. Der sto jeg ikke på skikkelig nok. Men jeg har bare meg selv å skylde på.

- Et møkka-OL så langt?

- Nei, det vil jeg ikke si. I hvert fall ikke i forhold til det jeg har prestert tidligere i sesongen. Og i super-G viste jeg framgang.

Dropper allround?

Aamodts store dilemma foran neste vinter er hvor mange øvelser han skal delta i.

- De tøffe gutta kjører selvsagt alle øvelsene, gliser Kjetil.
Men han vet godt at det kan koste for mye å være altfor tøff. I år har utfor og super-G virket forstyrrende på formen i de to andre grenene.

- Slalåm er den mest spesielle øvelsen på programmet, og det blir vanskeligere og vanskeligere å henge med. Kanskje jeg satser på utfor, super-G og storslalåm neste år, og bare slenger med i slalåm, sier Kjetil.

- En annen mulighet er å spesialisere meg på slalåm og storslalåm, og kutte ut de to andre.
- Er det er seriøst alternativ?

- Ja. Da slipper jeg mange konkurranser midt i uka. Jeg får mer tid til å være sammen med familien, og jeg slipper den stadige frykten for fall og skader. Jeg vet ikke hva jeg gjør ennå. Men jeg tenker veldig mye på dette for tida.

BEKYMRET: Det er lite som har gått Kjetil Aamodts vei denne sesongen. Nå handler det om å få i land en god kontrakt og ta stilling til hvilke øvelser han skal satse på neste år.