- Jeg er litt usikker på hva som skjedde

Northug tapte spurten om femteplassen etter fall i sprintfinalen.

OSLO/OBERSTDORF (Dagbladet): Det ble en dramatisk sprintfinale sett med norske øyne da Petter Northug falt og til slutt ble nummer seks på den klassiske sprinten, plassen bak Dario Cologna.

- Jeg er litt usikker på hva som skjedde. Jeg hadde en fin posisjon før uhellet. Det var tett og jeg mistet balansen, det er ikke så mye jeg kunne gjøre med det, sier Northug til NRK.

Fallet utnyttet Kriukov, som vant foran tre landsmenn. Dermed var det hele fire russere på de fire øverste plassene. Oppvisning av det russiske laget.

- Russerne var bra i dag, de hadde bestemt seg for å vinne. De hvilte i går, og det er litt lettere da når jeg og Dario går for å vinne hvert løp, sier Northug.

Spurtduell Northug endte opp i en spurtduell med Dario Cologna i finalen, men sveitseren trakk det lengste strået og ble nummer fem.

- Jeg var helt ferdig, og skikkelig stiv etter fallet. Det var vanskelig å gi noe etter det. To bonussekunder fra eller til har ikke noe å si, sier Northug om spurten.

Northug leder nå Tour de Ski sammenlagt etter tre løp, med Dario Cologna jagende like bak.

- Jeg må passe på Dario, ikke tape så mye til han i morra. Så må jeg se hvem som angriper på bonussekundene, og håpe at vi er flere norske som er med, sier Northug om morgendagens løp.

Northug på defensiven Northug var på defensiven fra start, og lå hele tiden et lite stykke bak russerne. Det var nok ingen seier som glapp i fallet, men nordmannen kunne nok blandet seg inn i medaljestriden.

I stedet var det Nikita Kriutov som hadde en fantastisk dag på jobben. Han staket fra sine landsmenn, og vant enkelt i Oberstdorf. Petukhov, Morilov og Japarov fulgte på de neste plassene.

De to store sammenlagtkanonene Petter Northug og Dario Cologna møtte fire russere i finalen på klassisk spring. Cologna gikk videre fra semifinalen på tid. Northug ble nummer to i sitt semifinaleheat.

Rønning ikke til finale Det var kun Petter Northug og Eldar Rønning tok seg videre fra prologen av de norske løperne på dagens klassiske sprint i Oberstdorf. Eldar Rønning Røk ut av semifinalen etter å ha møtt Morilov og Cologna. Han ble nummer fire i sitt heat.

Ola Vigen Hattestad skuffet stort, og røk ut av prologen etter å ha blitt nummer 31.

I morgen er det langrenn med stilbytte, fellesstart. 10 + 10 km for menn.

SLÅTT - MEN IKKE SLAGEN: Petter Northug brydde seg lite om at han tapte spurten mot Dario Cologna. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet
SLÅTT - MEN IKKE SLAGEN: Petter Northug brydde seg lite om at han tapte spurten mot Dario Cologna. Foto: Thomas Rasmus SKaug / Dagbladet Vis mer