Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er livredd for å tape denne kampen

Norske City- og United-fans før byderbyet.

TO UNITED-SEIRER, ETTER TO CITY-SEIRER: Carlos Tevez scoret mot City i mai. Nå spiller han i lyseblått og vil få en pipekonsert, tror supporterne. Foto: EPA/MAGI HAROUN
TO UNITED-SEIRER, ETTER TO CITY-SEIRER: Carlos Tevez scoret mot City i mai. Nå spiller han i lyseblått og vil få en pipekonsert, tror supporterne. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

||| (Dagbladet.no): Søndag kl. 14.30 og 90 minutter framover er Manchester delt i to.

Det er rødt mot blått, lillebror mot storebror, Mark Hughes mot Alex Ferguson, Premier League-toer mot treer - og muligens Carlos Tevez mot United-supporterne.

United-sjef Ferguson innrømmer at rivaliseringen har nådd et nytt nivå, samtidig som han satte Citys tittelambisjoner på plass tidligere i dag.

Bryr seg ikke om Tevez
Seinere avfeide han også Tevez som en City-trussel, etter at argentineren i juli valgte City framfor United. Siste om Tevez er han er i trening, og kan bli klar til søndag.

- Det plager meg ikke i det hele tatt. Den beste spilleren deres spiller uansett ikke. Adebayor har vært den store stjernen, det er ingen tvil om det. Han har scoret i hver kamp. Det er et tap for dem, sier Ferguson til Sky Sports News.

Slikt tirrer foran det 152. møtet mellom klubbene siden 1894 - da klubbene spilte under navnene St. Marks (City) og Newton Heath (United). Totalt har United vunnet 61, mot Citys 41 triumfer.

• Dagbladet tok en telefon til United- og Citys norske supporterklubber, med ni spørsmål til hver:

- Hvordan er følelsen foran kampen søndag?

Ole Petter Pedersen, leder i Uniteds supporterklubb
- Jeg er ganske trygg på eget lag, veldig spent på City. Har bare sett de i et par kamper, ikke fulle. Da har de virket bra defensivt, men ikke så veldig imponerende offensivt. Men de var gode mot Arsenal. De har en veldig bra manager i Mark Hughes, han er et lykketreff for dem.
Ole Fuglestad, talsmann for Citys supporterklubb:
- Spent. Nervøs. Jeg er livredd for å tape denne kampen.

- Hvem er kampen viktigst for?
OPP: - Den er nok fortsatt viktigst for City, vi er mer opptatt av Liverpool og Chelsea. Det er de virkelige kampene. Jeg har merket under et par City-oppgjør at det surt å tape for United-fansen. Men det har helt andre dimensjoner å tape for Liverpool enn mot City.
OF:  - Det er vanskelig å svare på, men jeg tror den betyr mer for City-supporterne. United klarer å vinne resten hvis de taper mot City, City klarer ikke det motsatte. United kommer seg etter en smell. For City betyr det veldig mye å slå to av «de fire store» i to kamper på rad nå.

- Hvilken velkomst tror du Tevez får, dersom han spiller?
OPP: - Han tror jeg får omtrent samme velkomst som Paul Ince, de er de eneste to eks-spillerne som får dårlig velkomst av United-supporterne. Det er alt tullet han har sagt etter at han gikk, som har fått folk til å innse at det var veldig bra at han forsvant.
OF: - Han blir nok buet, av halvparten. Den andre halvparten klapper, det blir litt blandet. Først må vi se om han blir frisk, men jeg håper han spiller. Adebayor ville score mot Arsenal, og klarte det. Jeg tror også Tevez vil score, og klarer det.

- Hvordan tolker du Fergusons utspill mot City?
OPP: - Jeg er blant de som synes disse tolkningene av Fergusons utsagn trekkes for langt. Jeg tror nok han ser at Mark Hughes er en manager som har en idé om hva slags lag han vil ha. Han bygger et bra defensivt lag, med bra sentrallinje. Det er ikke ulikt Fergusons egen filosofi. Jeg synes det er herlig at City er så utrolig opptatt av United.
OF: - Det er veldig underholdende, det blir god humor. Det er vanskelig å ta det seriøst. Han, Benitez og Wenger har holdt på i åresvis. Det nye er at de har inkludert City.

- Tror du United tar City mer på alvor enn tidligere?
OPP: - Ja, jeg tror nok de tar dem mer alvorlig i år. I fjor var det mer komikveld med Robinho og de greiene der. I år virker det som de er mer plan over det de holder på med.
OF: - Ja, du kan bare ramse opp alle kommenterene Ferguson har kommet med i sommer og høst. Du merker tydelig forskjell. Engelskmennene kaller det for «mindgames».

- Hva betyr det for City at Adebayor er suspendert?
OPP: - Det kan jeg ikke uttale meg så veldig om. De blir littegrann mer forutsigbare uten ham.
OF: - Det er nok ikke gunstig, for han virker i kjempeform. Hadde vært best å ha han med, men stallen er full av selvtillit.

- Hvem er motstanderens viktigste spiller?
OPP: - Shay Given er en keeper som kan sikre poeng for City i denne kampen. En fantastisk keeper.  Hvis Given er på hugget kan han sørge for at United scorer maks ett mål.
OF: - Det må da være Wayne Rooney. Han har vært i form i det siste.

RIVALER: Det var ampert på banen i mai, på Old Trafford. Foto: EPA/MAGI HAROUN
RIVALER: Det var ampert på banen i mai, på Old Trafford. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

- Hvordan vurderer du motstandernes fans?
OPP: - Jeg tror «die hard»-City-fansen er bra fans. Det er en minoritet som driver med usmakelig synging, det er synd at få ødelegger for andre.
OF: - «The Prawn Sandwich Brigade». De klapper når de scorer, ellers er de ikke så veldig interesserte. Det er mest turister på Old Trafford.

- Hva er ditt tips for kampen?
OPP: - Det er litt vanskelig å si. 1-1 er ikke usannsynlig. Etter tape tmot Burnley har United åpnet bra, men det er ikke blendende offensivt.
OF: - 1-1. Det er et lokaloppgjør, det pleier å være tett i disse oppgjørene. Og i år er det enda større forventinger til kampen, på grunn av det som har skjedd på overgangmarkedet. Begge lag vil vinne, og ingen har råd til å tape.

TIL ERKERIVALEN: Carlos Tevez ble presentert i lyseblått i juli. Foto: EPA/Lindsey Parnaby
TIL ERKERIVALEN: Carlos Tevez ble presentert i lyseblått i juli. Foto: EPA/Lindsey Parnaby Vis mer
DØMT FOR SPARK: Emmanuel Adebayor er utestengt i tre kamper, inkludert United-matchen, for denne hendelsen. Foto: EPA/MAGI HAROUN
DØMT FOR SPARK: Emmanuel Adebayor er utestengt i tre kamper, inkludert United-matchen, for denne hendelsen. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer
IKKE LENGER VENNER: Carlos Tevez har sagt at sir Alex Ferguson er grunnen til at han forlot United. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
IKKE LENGER VENNER: Carlos Tevez har sagt at sir Alex Ferguson er grunnen til at han forlot United. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling