Bloddoping ryster sykkelfeltet på nytt:

- Jeg er livredd for at noe sånt skal skje i laget vårt. Det kan koste 80 mennesker jobben

Grøndahl Jansen vil likevel melde ifra om han ser «mistenkeligheter» i Jumbo-Visma.

- SETTER JOBBENE I FARE: Amund Grøndahl Jansen har fått ting å tenke på etter at Georg Preidler og Stefan Denifl viste seg å være involvert i organisert doping og Seefeld-etterforskningen. Jeg er livredd for at noe sånt skal skje i laget vårt, men hvis jeg ser noe som helst mistenkelig, så sier jeg ifra, sier han til procycling.no. FOTO: Bram Berkien/Jumbo-Visma
- SETTER JOBBENE I FARE: Amund Grøndahl Jansen har fått ting å tenke på etter at Georg Preidler og Stefan Denifl viste seg å være involvert i organisert doping og Seefeld-etterforskningen. Jeg er livredd for at noe sånt skal skje i laget vårt, men hvis jeg ser noe som helst mistenkelig, så sier jeg ifra, sier han til procycling.no. FOTO: Bram Berkien/Jumbo-Visma Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Bedre resultater og mer lukrative kontrakter er gitt som forklaring etter at sykkelproffene Stefan Denifl (Aque Blue Sports/CCC) og Georg Preidler (Groupama-FDJ) er blitt avslørt som bloddopere den siste tiden.

Opprullingen av en doping-ring organisert via den tyske byen Erfurt av legen Mark Schmidt, startet med politietterforskning og raid mot enkeltutøvere ved utøverhotellene til Østerrike og Kazakhstan i VM-byen Seefeld.

Opprinnelig en sak for langrennseliten, men den spredte seg altså raskt videre til sykkelsporten. Idretten som har et katastrofalt rykte på grunn av fri flyt av forbudte preparater i mange tiår, og som fremdeles har satsinger som balanserer på én fot på grunn av manglende inntekter utover lukrative hovedsponsorater.

- Hvis det dukker opp en sak som minner om den Groupama-FDJ opplever nå, tror jeg det er en stor sjanse for at rundt 80 mennesker mister jobben, sier norske Amund Grøndahl Jansen som sykler i Team Jumbo-Visma til procycling.no.

Oppfatningen hans deles av den norske softwareleverandøren Visma som gikk inn og støttet det nederlandske laget økonomisk i desember i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer