- Jeg er LSK-gutt og kommer alltid til å være det

Gulbrandsen lei av all drittslengingen.

Molde-Lillestrøm 3-2

MOLDE (Dagbladet): Søndag tok Molde i mot Lillestrøm på Aker Stadion. Serielederen kjørte over motstanderen fra start og gikk til pause med 2-0-ledelse.

Det meste handlet om hjemmelaget før hvilen, og kanskje burde de blåhvite scoret enda flere.

Sjokkerte Molde Fredrik Gulbrandsen og Ruben Gabrielsen, begge med fortid i Lillestrøm, startet kampen mot gamleklubben. På benken satt Björn Bergmann Sigurdarson og Tommy Høiland som også har spilt for Kanarifuglene.

Førstnevnte scoret vertenes første mål da han rundet LSKs målvakt Origi og satte inn en tidlig Molde-ledelse.

Det ble en dempet feiring på den tidligere LSK-spissen.

- Det er alltid deilig å score mål. I dag ble det selvsagt en rolig feiring av respekt for LSK. Jeg er utrolig takknemlig for tida jeg hadde der og har store følelser for klubben. LSK har betydd mye for meg og da var det naturlig og ikke juble for mye, sier han til Dagbladet.

Mohamed «Moi» Elyounoussi la på til 2-0 før pause.

Etter hvilen gikk gjestene, som hadde skapt lite de første 45, rett i strupen på serielederen. En tidlig scoring av Palmi Palmason sørget for ny energi til gultrøyene. I 60. minutt utliknet Petter Vaagan Moen etter en svak inngripen av landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland.

Men Molde har ikke tapt en fotballkamp i eliteserien siden april i andre serierunde borte mot Odd.

«Moi» Elyounoussi scoret sitt andre for dagen da han like etter kontret inn vinnermålet.

En frisk Fredrik Gulbrandsen hadde sammen med lagkameratene flere sjanser til å punktere kampen tidligere. Kampen ble spennende, og Lillestrøm hadde flere store sjanser som kunne gitt poengdeling.

Tribunerop Etter at Fredrik Gulbrandsen i fjor sommer takket ja til overgangen til Molde, har han fått høre det av misfornøyde Kanarifans.

I SENTRUM: Moldes Fredrik Gulbrandsen (midten) intervjues etter eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
I SENTRUM: Moldes Fredrik Gulbrandsen (midten) intervjues etter eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Også søndag kom det negative bemerkninger i retning ham og de andre spillerne med fortid i LSK.

- Jeg ble forklart at det kom en del drittslenging, men det var forventet. Det var verre tidligere, men nå var dem ikke så mange. Det er kanskje derfor jeg ikke hørte dem så godt, sier 22-åringen.

- Det er kjedelig. Selv om jeg har forlatt klubben, er jeg Lillestrøm-gutt. Jeg har vært det siden jeg var liten og kommer alltid til å være det. Jeg har stor respekt for klubben og er veldig glad i den. Det er litt kjedelig, men slik er fotballen, sier han.

Hurtigtoget var imponert over motstanderen, men mener han og laget var for lite effektive.

- Vi starter bra i 1. omgang og scorer to mål. Jeg synes vi bør drepe kampen tidligere. Vi burde kanskje ha scoret både tre og fire. 2-0 kan være en farlig ledelse, og det ble det, sier Gulbrandsen.

- I pausen ble vi enige om å gå ut enda tøffere, men jeg synes vi ble litt passive og da var de flinke til å utnytte feilene vi gjorde. Da får vi to baklengs, og det gir dem ekstra selvtillit. Jeg synes det er er sterkt av oss å vinne kampen til slutt, sier han.

Unggutten mener seieren er et stort skritt i retning ny ligatittel.

- Vi går ut i hver kamp for å vinne, og så lenge vi gjør jobben så går det bra til slutt, sier han.

SCORET: Moldes Fredrik Gulbrandsen (t.v.) og keeper Arnold Otieno Origi i eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion. Gulbrandsen scoret da gamleklubben kom på besøk.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
SCORET: Moldes Fredrik Gulbrandsen (t.v.) og keeper Arnold Otieno Origi i eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion. Gulbrandsen scoret da gamleklubben kom på besøk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer