Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er lykkelig

Erling Jevne slo til med sitt andre storløp på tre dager, og la grunnlaget for årets første norske stafett-triumf i herrelangrenn. - Det er flere år siden jeg har gått så fort på ski, sier Jevne til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han har nærmest vært avskrevet som toppløper etter all motgangen og skadene de siste to årene. Men sommeren og høsten har vært en god opptur for Øyer-gutten. I august ble han pappa for fjerde gang. Grunntreninga er gjennomført uten sykdom eller skader.

Det eneste som manglet, var at han gikk fort i et skirenn av betydning. Lørdag ble han nummer to i det historiske åttedobbelte rennet. I går hadde han desidert beste etappetid av samtlige løpere.

Lykkelig

- Jeg må si jeg føler de to rennene jeg har gått her i Kuopio har vært av svært høy klasse, sier Erling - som har lengtet etter en opptur.

- Da jeg kom på pallen på lørdag, ble jeg rett og slett lykkelig.

Han husker ikke sist han hadde en så god følelse i kroppen.

- Det gir meg en enorm sjøltillit. Nå har jeg fått den roen jeg trenger. Jeg må ikke jage etter de gode resultatene, men heller konsentrere meg om å få skikkelig kvalitet på treningsøktene framover.

Etter at Odd-Bjørn Hjelmeset vant startetappen med noen små sekunder, sikret Jevne at Norge vekslet et drøyt halvminutt foran Sverige før tredjeetappen.

Hetland spurta

Debutanten Håvard Bjerkelig ble tatt igjen halvveis av Per Elofsson, men isfjordingen holdt samme tempo som supersvensken resten av etappen og vekslet bare fem sekunder bak Sverige. Den norske ankermannen, Tor Arne Hetland, spiste raskt opp det blågule forspranget og knuste Jørgen Brink i spurten. Tilsynelatende uten å anstrenge seg.

- Du har aldri full kontroll, men i dag funket det. Det kjentes rolig ut underveis, men tidene viser at jeg ikke har gått så halvgærnt likevel, sa en fornøyd Hetland etter løpet.

HOLDER KOKEN: Odd Bjørn Hjelmeset sender veteranen Erling Jevne ut på andre etappen i går. Jevne økte Norges forsprang betraktelig.Foto: DIGITALSPORT
Hele Norges coronakart