Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg er målløs, dette er det største som har skjedd»

Det sier Steffen Kjærgaard.

MÅLLØS: Sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard (t.v.) hyller de norske syklistene i Touren. Her sammen med Atle Kvålsvoll og Thor Hushovd.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
MÅLLØS: Sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard (t.v.) hyller de norske syklistene i Touren. Her sammen med Atle Kvålsvoll og Thor Hushovd. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen sikret en helnorsk dag i Tour de France med første- og andreplass på dagens etappe. Det får sportssjef i Norges Cykleforbund Steffen Kjærgaard til å juble.

- Jeg er normalt sett en ganske balansert person, men dette er vilt.  Jeg er målløs, dette er det største som har skjedd i norsk sykkelsport, uten tvil, sier Steffen Kjærgaard til Dagbladet.

Sportssjefen så innspurten fra sofakroken i sitt eget hjem, og er full av lovord om rytterne.

- Dette var en etappe som passet godt for Thor og Edvald. Det var jo værforhold som passet de norske. Jeg er realist av natur, og hadde aldri trodd at dette ville skje. Helt fantastisk bra av begge, sier Kjærgaard.

Sender SMS Da Dagbladet snakket med Kjærgaard var han på vei til å gratulere de norske rytterne med innsatsen.

- Jeg er i Norge nå, og forsøker å ha litt avstand fra dem nå under Touren. Så da sender jeg heller et par hyggelige tekstmeldinger, sier han.

- Sammen med Luxembourg er vi verdens beste smalnasjon når det kommer til sykkel. Dette er stort for alle som liker sporten, og entusiasmen vil øke etter dette. Ballen har allerede startet å rulle, sier han.

Pedersen nummen Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen fikk ikke sett rittet live, men fikk likevel med seg seieren.

- Jeg fikk ikke sett innspurten, men hørte den på øret. Dette er utrolig. Jeg ble helt nummen i kroppen og jeg tror nordmenn kan ha problemer med å forstå hvor stor dette er, sier Dag Erik Pedersen til Dagbladet.

- Hushovd skriver seg inn i den norske idrettshistorien med gullskrift, sier han.

Foto:  EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO Vis mer