STOLT: Det var en tydelig stolt Kjetil Rekdal som mottok prisen på scenen søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix
STOLT: Det var en tydelig stolt Kjetil Rekdal som mottok prisen på scenen søndag kveld. Foto: NTB/ScanpixVis mer

Kjetil Rekdal fikk Kniksenprisen

- Jeg er målløs. Og det skal litt til å få meg dit

Lørdag rykket Kjetil Rekdal ned med Start. Søndag fikk han Kniksens hederspris på da norsk fotball feiret seg selv på Ullevaal Stadion.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): En rørt - og overrasket - Kjetil Rekdal (50) fikk søndag kveld den gjeveste prisen du kan få i norsk fotball. Kniksens hederspris.

Det fikk han dagen etter at han rykket ned til Obosligaen med Start.

- Det har vært et par spesielle dager. Men sånn er fotballen, sier Rekdal til Dagbladet.

Målløs

Rekdal bedyrer at han ble målløs da han skjønte at det var han som fikk prisen søndag.

- Jeg ble veldig overrasket. Det så du sikkert også. Jeg ble ganske så satt ut. Jeg er nesten målløs, og det skal litt til å få meg dit, sier Rekdal.

Men han er stolt over å bli satt pris på.

- Fotballen er sånn. Den består av oppturer og nedturer, tøffe tak og hyggelige tak. Du får ikke endret det. Det er ingen som vinner alle kamper, ingen taper alle kamper. Man må gjøre det maksimale ut av det, det er utfordringa.

Drillo, Nils Arne Eggen og Åge Hareide er blant de som tidligere har fått Kniksens hederpris. Rekdal er altså i litt av et selskap.

- Blytungt

Allerede søndag kveld går turen tilbake til Kristiansand, der han allerede tenker i retning neste sesong, og der noen viktige møter og treninger venter ham.

Det er der han har hodet sitt. Men han legger ikke skjul på at nedrykket var tungt.

- Vi har levd under et vanvittig press i hele år, og vi visste dette var et mulig utfall. Vi var aldri så langt over at vi var sikre, men heller aldri helt uten sjans til å klare oss. Noen måtte rykke ned, og dessverre var det oss. Vi var akkurat ikke gode nok over tredve serierunder. Vi må krumme nakken og jobbe videre. Skal vi synes synd på oss selv, kommer vi ingen vei, sier Rekdal.

Rekdal ble ansatt som Start-trener i juni, etter at sørlendingene hadde en helt forferdelig start på sesongen. Siden den gang har 50-åringen sett en utvikling i laget.

- Derfor er det enda tøffere å svelge. Akkurat nå var vi ikke et nedrykkslag. Men fakta er at vi er nede. Da er vi beviselig ikke gode nok. Det er klart det er tungt. Det er blytungt. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sier Rekdal.