- Jeg er meg sjøl, han er seg sjøl. Der kan vi stoppe å prate om likheter

Moa om spissduellen mot Zlatan.

STOCKHOLM (Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic (31), verdensstjernen som har spilt for Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og Paris St. Germain siden han forlot Malmö som 19-åring, mot Stuttgart-proffen Mohammed Abdellaoue (27).

Der har du spissduellen i kveldens privatlandskamp på Friends Arena i Stockholm.

Ikke et vondt ord om Moa. Han er — i norsk målestokk — en notorisk målscorer og et opplagt førstevalg på spissplassen hos Drillo.

Men vektskåla blir uansett rimelig skjev når du blir satt opp mot Zlatan.

Det er Moa selv den første til å innrømme.

- En annen liga - Jeg er meg sjøl, han er seg sjøl. Der kan vi stoppe å prate om likheter og forskjeller mellom meg og Zlatan. Det er en annen liga. Han er en superstjerne, sier Mohammed Abdellaoue til Dagbladet.

På gårsdagens Zlatan-pressekonferanse på arenaen var Abdellaoue — sammen med Brede Hangeland — de norske navnene superstjernen ramset opp på spørsmål om hvilke av de norske han kunne navnet på.

Moa blir nesten rørt når han får høre det.

- Han har sikkert fått utdelt noen navn fra medieansvarlig i Sverige, så det er hyggelig det, sier han til Dagbladet.

- Slipper seg løs Den norske landslagsspissen, med seks mål på 25 kamper med flagget på brystet, ser fram til å spille mot Zlatan, en mann han rangerer høyt.

- Jeg liker Zlatan både på og utenfor banen. Han slipper seg løs og gjør ting du ikke tror er mulig å gjøre på en fotballbane. Det gjør noe med deg når du ser sånne ting, sier Moa.

- Sverige har et bra lag, med mange gode spillere rundt om i Europa, men så har du en spiller i topp klasse. Det er sånne spillere du vil spille mot for å utvikle deg og se hva som kreves, hvor nivået er.

Moa har 0,24 mål i snitt på landslaget. Zlatan 0,46 med sine 41 fulltreffere på 90 kamper for blågult.

- Må tenke på oss selv Men selv om de fleste øyne kommer til å være rettet mot Zlatan i kveld, så er Moa opptatt av at de ikke må bli satt ut av superstjernens nærvær.

- Vi skal tenke på hva vi kan gjøre og vårt eget spill. Ikke tenke så mye på hva Sverige eller Zlatan kan gjøre. Det tror jeg er viktig med tanke på kvaliken som kommer neste måned, at vi får med oss en god følelse inn der. Vi må øve på de tingene vi må få til å fungere i kvaliken, sier Moa.

• Kveldens privatlandskamp er siste test for Norge og Sverige før VM-kvalifiseringen starter opp igjen for begge landene i september.