Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg er mer sjokkert enn dere

Hilde misset. Ljøkelsøy best av norske i kvaliken.

BOMMET PÅ HJEMMEBANE:  Tom Hilde var meget skuffet etter at han ikke kvalifiserte seg til morgendagens renn på Lillehammer. Foto: Thomas Rasmus Skaug
BOMMET PÅ HJEMMEBANE: Tom Hilde var meget skuffet etter at han ikke kvalifiserte seg til morgendagens renn på Lillehammer. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

||| LILLEHAMMER (Dagbladet): Asker-hopperen misset fullstendig i kvalifiseringen til morgendagens renn i Lysgårdsbakken. 114,5 meter var tre-fire meter for kort for Hilde som strakk seg til 127 og 127,5 meter i begge treningshoppene tidligere i ettermiddag.

- Jeg er mer sjokka enn dere. Jeg hadde gjort to hopp i dag som er topp-10. Alt lå til rette. Jeg vet ikke hva som gikk feil heller. Farta var fin og sporet var bra, sier Hilde til Dagbladet.

- Det er selvforskyldt. Kall det arbeidsuhell. Du får spørre sjefen, sier 22-åringen.  

- Følsom idrett

Landslagssjefen sjøl mener ustabiliteten på trening er grunnen til at verken Hilde eller landslagskollega Vegard Haukoe-Sklett er med i morgendagens konkurranse.

- Små ting. Det er et eller annet som skjer. Tom og Vegard har trent bra. Men de har ikke vært stabile — og da kan slikt skje. Det er en følsom idrett, sier Mika Kojonkoski til Dagbladet.  

Olli lengst
Forventningene er skrudd godt opp for de norske hopperne etter Bjørn Einar Romørens seier - og fin laginnsats i verdenscupåpningen i Kuusamo forrige helg. Kveldens hopping i OL-bakken fra 1994 viste at alt kan skje.

Veteranen Roar Ljøkelsøy, som ikke lenger er på landslaget, var lengst av nordmennene med 126 meter. Det ga ham en 11. plass blant dem som ikke er forhåndskvalifisert. Nest best av de norske var forhåndskvalifiserte Anders Jacobsen (124 m) og Bjørn Einar Romøren (123,5 m).

Landslagssjef Kojonkoski var mellomfornøyd med prestasjonene, men fornøyd med at ni nordmenn er kvalifisert til dagens renn.

- Vi viser at vi har bredde. Jeg er fornøyd med de unge og med Roar, sier finnen.

Kvaliken ble vunnet av Adam Malysz med et hopp på 133,5 meter. Lengst var den finske bråkebøtta Harri Olli med 134 meter.  

- En av drømmene

Vinneren av v-cuppremieren i Kuusamo, Bjørn Einar Romøren sier han er glad for at det ikke var renn i snøværet i Lillehammer i kveld.

- Det var en gjennomkjøring, men jeg hadde vært fornøyd med å hoppe bedre, sier Romøren.  28-åringen hopper i gul ledertrøye for første gang.

- Jeg får håpe det kommer noen for å se på i morgen så en ikke sitter der alene — og lysene går, sier Romøren.

- Det er en av de drømmene man har som skihopper, sier verdensrekordholderen. 

• Den finske hopplegenden Janne Ahonen klarte å kvalifisere seg til rennet i morgen med et hopp på 126 meter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media