«Jeg er mer sulten enn noen gang»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hei folkens!

Endelig er jeg i gang med en ny sesong, og som spaltist i Dagbladet. Jeg håper så mange som mulig av dere vil følge med på hva jeg skriver om i forbindelse med hver VM-runde. Det aller første jeg vil gjøre i spalta mi er å gratulere Mette-Marit og Haakon med den nyfødte datteren. Det var gromt. Jeg satt i bilen da jeg via Dagbladet fikk høre om tronarvingen. Vi trenger sterke kvinner, så det var moro at vi kommer til å få en dronning.

Jeg er jo pappa sjøl, så jeg vet hvor moro det er med unger. Og overfor spesielt barn prøver jeg å være et godt forbilde. Jeg får utrolig mye post fra unger. Masse fine tegninger. Og jeg tar vare på alt.

Det har blitt en del priser å ta vare på også. Alle utmerkelsene etter VM-gullet ble jo egentlig for mye. Jeg er veldig takknemlig for dem, men alt det der er gammelt nå. Nå har alle null poeng, og det er godt å komme ned på jorda igjen, og endelig få konsentrert meg om det som er viktig:

Jobben bak rattet

Marcus Grönholm er en av få konkurrenter jeg har snakket med siden VM-avslutninga i fjor. Han sa rett ut at han i år skulle ha den dansende nordmannen ned fra taket. Sebastien Loeb og Markko Märtin er nok også klare for å ta meg i år. Men det gir jeg f... i. Jeg er punsj på å slå dem også.

Noen vil sikkert si at jeg er i forsvarsposisjon, men jeg tenker ikke sånn. Jeg er i angrepsposisjon, jeg. Jeg er mer sulten enn noen gang. Men definitivt også mer busy! «Hele verden» vil ha tak i meg nå som jeg er verdensmester. Men jeg kan jo ikke klage, jeg har tross alt oppfylt en drøm som mange ville ofret mye for.

Jeg har også tegnet noen sponsoravtaler siden VM-gullet. Men jeg har klart å beholde det norske flagget på hjelmen. Det er jeg stolt over. Det kommersielle har ikke tatt helt overhånd.

Nå som jeg bor i Monte Carlo, blir VM-åpninga på en måte hjemmebanen for meg, men jeg må innrømme at Monte Carlo likevel har vært et shit rally for meg. På tre starter har jeg kjørt ut to ganger, og har en 6. plass fra 2002 som beste plassering. Derfor velger vi en annen strategi i år. Det blir litt mindre gambling. I fjor hadde vi tre poeng etter de tre første løpene, men for å bli verdensmester igjen - og det er både mitt og Subarus mål - må jeg nok ha flere poeng tidlig i sesongen. Heldigvis har jeg en god følelse foran dette løpet i år. Og det er en god og offensiv spirit i teamet. Teamet og jeg har satt oss et offensivt mål: Vi skal prøve å vinne 8-9 løp. Det høres vanskelig ut, men vi skal garantert forsøke. For selv om jeg fortsatt er ung og har mange gode år foran meg, begynner jeg også å føle meg litt rutinert. Dette blir min femte sesong i WRC.

Førstehjelp Om noe skulle gå galt i bilen, så har kartleser Phil Mills og jeg nå tryggheten i at vi nylig var gjennom et fire timer langt førstehjelpskurs. Nå vet vi hva som er viktig å gjøre før ambulansepersonell kommer fram. Jeg er glad for å ha vært igjennom det. De første minuttene kan jo redde liv.

Jeg har fått ny teamkamerat i finske Mikko Hirvonen. Og han lover bra. Kanskje kan vi være med å kjempe om fabrikk-VM for Subaru i år. Det er bare fem team og ti fabrikk-biler i WRC denne sesongen, men det blir snart flere. Hyundai er på vei tilbake, og fra neste år er det snakk om at både Kia, Suzuki og kanskje Renault kommer til å stille. Så det skjer mye spennende.

Dagene før dette løpet har vært veldig hektiske. Hør bare på dette:

Sist fredag satt jeg i lange møter med ledelsen - og trente. Lørdag var det tester hele dagen. Søndag var det flere tester, førstehjelpskurset og trening. I tillegg var jeg litt sjuk. Mandag måtte jeg rett og slett ta meg fri fra alt. Jeg sa klart fra til teamet at jeg trengte det. Tirsdag og onsdag har det vært gjennomkjøringer fra tidlig om morgenen til seint på kveld. Og masse intervjuer innimellom. Jeg rekker jo ikke stikke hjemom for å barbere meg engang, så alt dette tar på. Derfor har jeg i år et ekstra fokus på kosthold og å få nok søvn. Det er en lang sesong, og jeg vil gjerne holde helt til mål.

I Monaco og alle de andre løpene.

Ønsk meg lykke til!

Hilsen Petter

Fortalt til Roy Wahlstrøm

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer