- Jeg er mest opptatt av meg selv og treningen min

Hedvig Wessel (19) kjenner ikke presset over å sammenlignes med Kari Traa.

HAR ÉN DRØM: Hedvig Wessel deltar i VM i helgen, men er mest opptatt av å trene til OL - den store drømmen.
HAR ÉN DRØM: Hedvig Wessel deltar i VM i helgen, men er mest opptatt av å trene til OL - den store drømmen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Kulekjøreren Hedvig Wessel (19) er spådd å bli den nye Kari Traa, men hun føler ikke noe særlig press når hun sammenlignes med gullvinneren fra Salt Lake City OL i 2002.

- Jeg føler ikke så mye press, og fokuserer mest på meg selv og treningen min. Men det er litt gøy med oppmerksomheten jeg får på grunn av Kari, sier Wessel, som også er ambassadør for klesmerket til Traa.

Søndag og mandag deltar hun i freestyle-VM i østerrikske Kreischberg, hvor hun kjører kvalik - og forhåpentligvis finale, i singel og parallell.

19-åringen har vært ranket som nummer 14 i verden, men etter en litt dårlig fjorårssesong er hun nå nummer 17.

- Det tar tid å komme til toppen, for selv om man kjører bra kan man få mer i trekk enn de beste utøverne som dommerne kjenner godt. Selv om man har helt like hopp, eller kanskje bedre, forteller Wessel til Dagbladet.

- Deilig med flere jenter Kulekjørermiljøet i Norge er ikke stort, så i høst ble det norske og svenske laget slått sammen. Det resulterte i en større gjeng, og to trenere.

- Vi har fått den gamle treneren til Kari Traa, Lasse Fahlén, og det har utgjort en stor forskjell. Vi får mye tettere oppfølging og har forbedret oss masse denne sesongen. Det er et veldig bra miljø, og laget er godt.

Sammen med Lasse Fahlén og den svenske gruppa, kom det flere jenter. Det likte Oslo-jenta.

- Tidligere var jeg den eneste jenta. Det gikk bra, men det var deilig med flere jenter. Noen ganger trenger man å ha en annen jente i nærheten som skjønner en. Men gutta er som en familie for meg. Jeg er mer med dem enn mine egne brødre, sier Wessel.

Konkurrerer hardere mot de norske I langrenn er det mye liv rundt de norske og svenske utøverne, i kulekjøring er det de norske jentene Wessel har lyst å slå i konkurranse.

- Jeg har jo lyst til å være den beste kulekjøreren i Norge, da er det viktig å slå de andre norske. Julia fra det svenske laget trener jeg veldig bra med, og vi pusher og hjelper hverandre.

Har bare ett mål Wessel deltok i Sotsji-OL i 2014, men dessverre falt hun og kom ikke videre. Selv mener hun det var feil fokus.

- Jeg pleier å være den smilende og glade jenta hele tiden, og på toppen av bakken var jeg veldig fokusert på å være det. Men jeg tror jeg glemte å se for meg løypa ordentlig, og da havna jeg ikke i den modusen jeg skal være i.

Nå ser hun fremover, og vil glemme fallene i Sotsji.

- Jeg har ett mål, og det er OL. Da må jeg legge fallene bak meg og passe på at jeg gjør det jeg skal før jeg kjører, sier Wessel.

I 2018 venter vinter-OL i Sør Korea, og det er Wessels store drøm.

- Der vil jeg være topp fem, og helst ta en medalje. Jeg håper jeg kommer med der og får mitt andre OL.

Så å si skadefri Ungjenta har vært heldig med skadene, og vært så å si skadefri de årene hun har drevet med kulekjøring, en sport som kan ødelegge rygg og knær for alltid.

- Jeg har bare hatt en liten skade i kneet, så jeg har vært ganske heldig. Så om jeg er som Kari, så klarer jeg fire OL, selv om jeg tror OL i 2022 blir mitt siste, sier Wessel.

Men det har ikke nødvendigvis noe å si på kroppen til Wessel om hvor lenge hun blir i sporten.

- De yngre blir bare bedre og bedre. Jeg er jo ikke så gammel selv, men jeg ser at de på 14 kan ta triks som vi starter med nå. Det er en innmari «ung» sport. Men vi får se. Er jeg fortsatt på toppen vil jeg holde på lenger.

Nå er det altså VM i helga, men det stresser ikke kulekjøreren med.

- Jeg tenker ikke så veldig mye på at det er VM. Jeg bruker alle treninger og konkurranser for å nå målet mitt om en god plassering i OL.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer